Verslagen 10 & 17 mei

24-05-2017

Wedstrijdverslag 3 DRV WAC  10 mei 2017

 

Het was een gure avond met een stevige wind, maar droog op de 3e editie van de DRV Accountants & Adviseurs WAC.

Aan het vertrek een deelnemersveld van maar liefst 48 renners die zouden gaan strijden om de geldprijzen. Ondanks de stevige wind bleef het peleton vrijwel intact met uiteraard een paar pogingen om te ontsnappen. De durfals die het probeerden waren niet de minsten: Olav Kooij en Sjoerd van der Steld pakten halverweg de race 7 seconden op het peleton, maar voor Sjoerd was het vergeefs. Een ronde later was het nog steeds Olav aan kop met 5 seconden op het peleton met een moordend tempo, maar daarna had het peleton er genoeg van en werd hij tot de orde geroepen. Drie ronden later vond Olav dat hij nog een poging moest wagen en in de éénalaatste ronde had hij 2.5 seconde te pakken om vervolgens de wedstrijd naar zich toe te trekken en de overwinning op te eisen.

 

De klassementen na 2 wedstrijden:

 

A-cat

1 Jerome Anker 58

2 Dico Storm 53

3 Erik van Wingerden 44

 

B-cat

1 Arjan Kooij 67

2 Jan Hordijk 53

3 Mikel Koeman 49

 

C-cat

1 Merel Vegter 24

2 Anneke Lubeek 20

3 Olav Kooij 19

 

De volgende DRV Accountants & Adviseurs WAC wordt verreden op 17 mei 2017. Zorg dat je er weer bij bent en houd rekening met de starttijd: 19:30. Tot dan!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wedstrijdverslag 4 DRV WAC 17 mei 2017

 

Het is 17 mei, tijd voor de 4e ronde van de DRV Accountants & Adviseurs WAC!. Aan het vertrek 44 renners die het warme weer zouden gaan troseren. De termpometer sloeg de 28 graden aan de, mussen gingen niet eens meer op het dak, tijd voor 1 uur en drie ronden koers!

Een redelijke wind zou wellicht het peleton uit elkaar kunnen slaan, maar daar was geen sprake van. Ondanks het warme weer werd er flink doorgereden, na drie ronden stond de teller op een gemiddelde van 43.4 per uur en waren de demarages niet van de lucht. De eerste die het probeerde was Aad Oorbeek, maar dit had geen succes. In de 6 ronde waren het Jan Hordijk, Marjolein van ’t Geloof, Erik Groeneveld, Olav Kooij en Wout Roos die een gat van ruim 17 seconden hadden geslagen. Een ontsnapping die kans van slagen zou kunnen hebben! Helaas gaf het peleton niet hun zegen en 2 rondes later werd er orde op zaken gesteld. Een ronde later was het onder andere een oude bekende die het probeerde: Olav Kooij en Jan Hordijk. Zou deze dan toch slagen? Maar nee, ook deze ontsnapping werd verijdeld en langzamerhand werd het tijd voor de laatste ronde. Het leek erop dat het een sprint zou worden, maar vlak voor het einde lukte het toch een aantal te ontsnappen waarbij Merijn Brouwer over de sterkse been beschikte, hij won met drie fietslengtes van Kees Barendregt.

 

In het A klassement wisselden Dico en Jerome van positie, al blijft het close met 1 punt verschil, in het B klassement staat Arjan stevig op de eerste plek met 25 punten voorsprong, in het C klassement staat Merel nog bovenaan, maar Olav is met een sterke opmars bezig en ligt nog maar 1 puntje achter.

 

De klassementen na 3 wedstrijden:

 

A-cat

1 Dico Storm 72

2 Jerome Anker 71

3 Erik van Wingerden 55

 

B-cat

1 Arjan Kooi 88

2 Sjoerd Bult 64

3 Mikel Koeman 63

 

C-cat

1 Merel Vegter 31

2 Olav Kooij 30

3 Anneke Lubeek 28

 

De volgende DRV Accountants & Adviseurs WAC wordt weer verreden op 31 mei 2017. Dat betekent geen wedstrijd op 24 mei vanweg Hemelvaartsdag de dag erna. Zorg dus dat je er weer bij bent op 31 mei: starttijd: 19:30. Tot dan!

 
 

Nieuws

28-12-2018
Middagje bowlen

Even eens wat anders doen in de winter kan ook leuk zijn. We zien elkaar altijd in fietskleding en nu ... Lees meer »

02-12-2018
Introductie Kopen voor De Hoekse Renners

Beste leden, Vanaf vandaag is De Hoekse Renners aangesloten bij een nieuw soort clubactie om extra inkomsten ... Lees meer »

01-12-2018
Onderhoud racefiets

Service overzicht Sjaak Snel... Lees meer »