Veldrit De Jagers in Veenendaal met een podiumplaats!

12-11-2016

zaterdag 12 november 2016. Cédric en Halvar een jeugdveldrit in Veenendaal, en Kjell een veldrit in Rosmalen. Kjell vrijdagavond naar oma en opa gebracht, zodat hij zaterdag met opa Anton Noordam naar Rosmalen kan gaan. Kjell vertelde dat het een pittig parcours was, maar wel erg leuk. Het parcours was lang, met een trap, veel zand, een gladde brug, stukjes stijgen, steile stukjes dalen. Gelukkig kreeg ik een paar foto's, en heeft opa stukjes gefilmd zodat ik het toch een beetje mee kon beleven.


Terwijl Kjell zijn wedstrijd fietste in Rosmalen, stond Cédric klaar om zijn wedstrijd in categorie 4 te gaan fietsen in Veenendaal. Cédric had weer een goede loting, en stond op de eerste rij. Helaas niet een fantastische start... maar kwam toch nog als 5e het veld in. Cédric leek het wat moeilijk te hebben deze wedstrijd, gleed een keer het lint in en trok deze kapot bij het proberen los te komen.. Toen ik dacht dat het er vandaag niet meer in zou zitten ging hij op de pedalen en wist zich weer terug te fietsen. Uiteindelijk kwam Cédric met twee renners weg, en wisten ze een voorsprong te maken. Helaas ging Cédric in de strijd in een gladde bocht onderuit, en raakte de twee koplopers kwijt. Na even geworsteld te hebben met een voorrem die vastliep aan zijn wiel wist hij weer goed op gang te komen. Inmiddels was Zoë aangesloten bij Cédric, en maakten deze twee renners er een mooie onderlinge strijd om de 3e plaats van! Ze maakten het erg spannend samen, dan de één, dan de ander voorop. Cédric wist deze strijd te winnen en kwam als 3e over de finish!In de middag de beurt aan Halvar. Halvar had weer een waardeloze loting, en stond weer achteraan. Halvar reed een solide wedstrijd, maar leek er vandaag wat meer moeite mee te hebben dan vorige week in Dordrecht. Zijn relaas na de wedstrijd: veel te weinig technische dingen in dit parcours.... Hmm, ik vond er toch wel aardig wat technische stukjes in zitten..... een langere trap en een korte trap, smalle schuine stukjes, kleine stijgingen en korte steile dalingen, een brug, kleine korte heuveltjes. Maar goed, Halvar bekijkt het op zijn manier 😉. Halvar kwam als 12e over de finish.

 

 

 

 

 

 
 

Nieuws

28-12-2018
Middagje bowlen

Even eens wat anders doen in de winter kan ook leuk zijn. We zien elkaar altijd in fietskleding en nu ... Lees meer »

02-12-2018
Introductie Kopen voor De Hoekse Renners

Beste leden, Vanaf vandaag is De Hoekse Renners aangesloten bij een nieuw soort clubactie om extra inkomsten ... Lees meer »

01-12-2018
Onderhoud racefiets

Service overzicht Sjaak Snel... Lees meer »