Veldrijden Liessel van de Jagers

28-12-2015

Maandag 28 december 2015, deze dag een jeugdveldrit in Liessel. Dit betekende dus weer vroeg uit de veren (in de kerstvakantie) om een autorit van 1,5 uur te maken naar Liessel. Vandaag werden de jongens aangemoedigd door de oom van hun vader, oom Rob de Jager.

Cédric mocht als eerste van start, niet een hele goede loting, maar Cédric wist op de 3e rij nog een aardig plekje te veroveren. Voordat eindelijk het startschot viel, stonden de rennertjes zeker een kwartier te wachten (en af te koelen).... Bij de jury en organisatie was enige onduidelijkheid over welk parcours categorie 3 moest gaan fietsen..... De start was lekker snel, en Cédric wist zich naar een top tien positie te fietsen voordat zij het bos in gingen, om vervolgens de zandstroken op te gaan. Cédric wist zich naar een vijfde positie te fietsen, en deze stevig te verdedigen. Zou het vandaag dan eindelijk gaan lukken...?? Maar... Cédric was waarschijnlijk te gretig, en in de laatste ronde viel Cédric op 1 van de zandstukken in de bocht. Hij kwam met zijn stuur in het lint en tegen het paaltje en viel om. Mamma stond hier dichtbij, en rende naar zoonlief om hem uit het lint te knopen, op zijn fiets te zetten, en flink aan te moedigen.... Cédric was woest, en wist zich gelukkig vrij vlot te herstellen, en fietste fel zijn wedstrijd uit. Hij wist uiteindelijk nog als 7e over de finish te komen!!


Na een lange pauze.... en lang wachten op de jury bij de materiaalcontrole mocht categorie 5 naar de start (met een vertraging van ongeveer drie kwartier). Categorie 5 wist het zelf flink gezellig te houden voor de start, en leken geen last te hebben van de verlate start... Halvar werd op de tweede rij geloot, had vandaag goed om zich heen gekeken, en zocht een goed plekje uit achter een snelle dame... Halvar had een goede start, maar op het eerste zandstuk viel hij al om... (tijdens het parcours verkennen ging juist dat stuk zand waanzinnig!! Halvar vloog daar toen over het zand). Maar goed, terug op de fiets en er weer fel tegenaan. De volgende ronde was op het zand de strijd tussen Halvar en een ander rennertje wie het eerst bij de bocht zou zijn.... en Halvar verloor die strijd verstuurde zich, en viel weer.. (zie foto´s). Toen was het herpakken toch wat lastiger... Halvar fietste zijn wedstrijd uit, en werd 21e. Veldrijden blijft van zoveel factoren afhankelijk, het voordeel is dat ze met teleurstellingen moeten leren omgaan.


Als laatste mocht Kjell van start. Categorie 7 had het ook erg gezellig voor de start. De jongens probeerden (tevergeefs) met een Duits rennertje te praten (in allerlei talen). 
Kjell had een super loting, en werd als eerste naar de startlijn geroepen... de start van Kjell was ook top, maar hij zat achter een vallende renner (´zelfs een beginner zou daar niet kunnen vallen´, was de reactie van Kjell) en daarna liet Kjell het gaan... De pit zat er niet echt meer in, ik mistte de felheid waarmee hij juist vaak zijn wedstrijden fietst.... Kjell kwam als 17e over de streep (maar wat hem nog het meest boos en verdrietig maakte... hij mocht de laatste ronde niet meer fietsen, vanwege de tijd. Precies vanaf Kjell werden de rennertjes uit de race gehaald. Goede leer voor de volgende wedstrijd....??

 
 

Nieuws

28-12-2018
Middagje bowlen

Even eens wat anders doen in de winter kan ook leuk zijn. We zien elkaar altijd in fietskleding en nu ... Lees meer »

02-12-2018
Introductie Kopen voor De Hoekse Renners

Beste leden, Vanaf vandaag is De Hoekse Renners aangesloten bij een nieuw soort clubactie om extra inkomsten ... Lees meer »

01-12-2018
Onderhoud racefiets

Service overzicht Sjaak Snel... Lees meer »