Veldrijden in Lierop. 3e, 4e en 25e voor de Jagers

08-10-2016

Zaterdag 8 oktober 2016, Lierop

Vandaag stonden alle drie de jongens in Lierop aan de start (helaas maar de enige zaterdag dit veldseizoen dat zowel Kjell als nieuweling, en Halvar en Cédric beide nog jeugd, bij dezelfde wedstrijd kunnen fietsen...).

Cédric had al heel lang zin in veldrijden, en was erg blij dat hij vandaag eindelijk een veldwedstrijd kon gaan fietsen. Erg blij met zijn 'nieuwe' fiets verkende hij het loodzware parcours met zijn vriend Jelle. Rond 10.45u klonk het startschot voor categorie 4. Cédric ging lekker fel van start, helaas een poosje vast achter een voorgangertje, maar gelukkig wist hij daar uiteindelijk voorbij te fietsen. En nu op weg naar de volgende renner voor hem. Niek en Cédric maakten er een erg mooie strijd van samen. Niek bleef lang voor Cédric, maar Cédric wist er op een gegeven moment voorbij te fietsen. Maar Cédric maakte een foutje in een scherpe bocht met rul zand, en Niek wist Cédric weer erg mooi aan de binnenkant in te halen en weg te fietsen. Op weg naar het bos kon Cédric weer goed naar Niek toe fietsen, maar in het laatste stukje bos werd Niek gehinderd door een achterblijver, en kwam Cédric als 3e over de finish. Na de finish was Cédric wat verdrietig (en gefrustreerd) over de achterblijver die hinderde, want de strijd, om de 3e en 4e plaats, die hij met Niek had werd op deze manier op een niet wenselijke manier in de kiem gesmoord. Wat een prachtmannetjes om te aanschouwen tijdens de race! En zo mooi en sportief dat de jongens elkaar de plaatsen zo gunnen! 


Na Cédric de beurt aan Halvar, nu in categorie 6. Ook Halvar had ontzettend veel zin in de wedstrijd! Halvar werd erg goed geloot en als eerste opgeroepen aan de start. Maar..... helaas was de start van Halvar zo slecht (omdat hij bij de start direct uit zijn klikker schoot), dat hij van achteren weer helemaal zijn weg naar voren moest strijden. En dat deed hij!! Halvar kwam terug naar de top 5, en wist uiteindelijk nog een tijdje te strijden om de 3e plaats. Helaas een valpartijtje voor Halvar waardoor hij opnieuw op gang moest komen, en de andere renner er omheen kon sturen en weg wist te fietsen. Halvar streed door, en kwam als 4e!! over de finish. Ook weer een erg mooie wedstrijd!


Als laatste Kjell bij de nieuwelingen. Ook Kjell worstelde zich door het loodzware parcours. Omdat het motorcrossparcours nog erg droog was, was het zand erg zacht en zeer lastig om doorheen te fietsen. Hierdoor moesten de alle renners van alle categorieën vaak naast de fiets om er doorheen te komen. Kjell fietste een goede wedstrijd, maar net als dat ik eraan moet wennen dat hij nu nieuweling is, moet hij er zelf ook nog wel erg aan wennen.... (denk ik..). Kjell kwam als 25e over de finish. De jongens hebben zich vandaag door grote stofwolken en zacht zand heen geworsteld, met steile zandklimmetjes en korte afdalingen, scherpe bochten, door het bos over bospaadjes en gras, kortom een veelzijdig parcours. 


Weer een mooie dag cyclocross gehad, met (voor de ouders) prachtig weer ;)

 
 

Nieuws

28-12-2018
Middagje bowlen

Even eens wat anders doen in de winter kan ook leuk zijn. We zien elkaar altijd in fietskleding en nu ... Lees meer »

02-12-2018
Introductie Kopen voor De Hoekse Renners

Beste leden, Vanaf vandaag is De Hoekse Renners aangesloten bij een nieuw soort clubactie om extra inkomsten ... Lees meer »

01-12-2018
Onderhoud racefiets

Service overzicht Sjaak Snel... Lees meer »