Trainingsmiddag Barendrecht jeugdrenners en nieuweling Pim

14-02-2016

Dankzij Flip, Arjan en Anita hebben de jeugdrenners en nieuweling Pim een geweldige trainingsmiddag in Barendrecht gehad. Bij deze hartelijk dank voor de organisatie!!

Hieronder een verslag van deze middag, geschreven door Flip.

 

DE TRIMBAAN

Enkele jaren is de Trimbaantraining op de trimbaan te Barendrecht voor de jeugd niet geweest maar is dit jaar weer terug op de agenda. Dit jaar kwam het idee om ook de Nieuwelingen en Junioren mee te laten trainen. Diverse Nieuwelingen en Junioren hadden helaas andere verplichtingen zoals o.a. school.

Van de Jeugd hadden er 9 zich opgegeven dus we waren uiteindelijk nog met een leuke en vooral fanatieke groep en 1 Nieuweling.

In het begin van de week gaf de weerman voor zaterdag niet van dat beste weer op. De regenkans was vrij groot. Elke dag werd de regenkans minder en vrijdag was de melding dat het zaterdag pas in de avond zou gaan regenen. Het was wel iets kouder maar regen hebben we niet gehad.

Allen waren keurig op de afgesproken tijd bij de Trimbaan. De een had dit gedaan in de winter en de andere dat, maar na enkele maanden elkaar niet gezien te hebben was iedereen weer blij elkaar te zien en met elkaar de strijd weer aan te gaan.

De trainingen begonnen met het opwarmen van de spieren door in een rustig tempo wat te rennen en wat rek en strek oefeningen te doen. Na het opwarmen van de spieren was het tijd om naar de toestellen te gaan. De eerste, een oefening voor de buikspieren De tweede en de derde, een voor de arm spieren. De vierde was er een voor je rug, op je buik gaan liggen en je rug zo hol mogelijk maken.

De volgende, een laag liggende beugel vast pakken en de ene voet naar voren en de andere naar achteren. Daarna nog in een touw klimmen, kikkersprongen links en rechts over een buis en de laatste, een beugel vast pakken en van links naar rechts er over heen springen.

Om het eerste uur vol temaken even een paar sprintjes van 100 meter tegen elkaar. Daar waren de verschillen vrij groot tussen sommigen. B.v. bij Cédric en Jelle en Kayo en Pim was het goed te zien dat de een dit beter beheerst dan de ander. De dames Yara en Loes waren aan elkaar gewaagd hoewel de tweede keer starten met het verschil van de eerste keer leverde toch voor Yara tweekeer winst op. Nu even een korte pauze en die dorst had wat, drinken en weer snel verder met de verdere oefeningen.

 

Wat zou Flip met assistentie van Arjan nog meer voor oefeningen uit hun hoed (ijsmuts) toveren.

Eerst een stukje wandelen richting de tunnel. Daar licht een stukje dijk van een meter of 5 hoog waar we wat op gaan doe jongens en meiden.

Een training uit de oude doos wat de wielrenners en schaatsers vroeger deden toe er nog geen Sportschool, Spinning Bike en Tacx trainer was.

De 9 jarigen 3x, de wat ouderen 4x en de oudsten 5x recht tegen de dijk op naar boven en schuin rustig naar beneden. De een piepte van, 3 of 4x of 5x? en de andere vroeg mag ik ook 5x.

Natuurlijk mag je 5x, doe wat je aan kunt. De eerste keer met naar boven gaan ging vlot, de tweede keer ging ook nog wel maar hoe meer men naar boven moest hoe trager men ging.

Men dacht dat doe ik wel even maar iedereen vond na afloop het een super zwaar onderdeel en nu was het een dijk van 5 meter, moet je voorstellen als hij nog eens 3 meter hoger was geweest zoals veel dijken o.a. in de Hoeksewaard.

Het had er toch in gehakt want het terug lopen naar de trimbaan ging langzamer als heen lopen.

 

Terug werd er een bal en een touw tevoorschijn gehaald. Jongens en meiden, we gaan eerst bokje springen tot het einde van het veld eerst alleen er over heen en terug bij de eerste er over en bij de volgende onder de benen door kruipen.

Touwtje trekken Er werden twee teams gevormd samengesteld niet door kiezen maar door Arjan en Flip.

Nou daar ging het adrenalinepijl flink mee om hoog, men ging er op zal ik je vertellen. De laatste 10 minuten wat voetballen. Er was er een die kon voetballen met een dikke jas en met zijn handen in zijn zak. Talent of helemaal versleten van 2 uur training of geen interesse in een balletje trappen?

Op naar de pannenkoeken. Helaas duurde dat wat langer want Kayo was op de fiets gekomen en was zijn sleuteltje kwijt. Niet in zijn zakken van zijn shirt, niet in zijn jaszak, niet in de auto waar zijn jas had in gelegen, niet op het parkeerterrein echt nergens te vinden. Zijn moeder gebeld dat ze hem maar met de auto op moest komen halen.

In het pannenkoekenhuis werd er eerst een drankje besteld en daar na de pannenkoeken. Voor dat de pannenkoeken er waren was het een lawaai zal ik je vertellen. De een had nog een sterker verhaal dan de ander. Toen de pannenkoeken op tafel kwamen werd het wat rustiger en ieder zat te smullen van zijn bestelde pannenkoek. Op een foto is te zien hoe groot ze waren. En ik zal je vertellen daar is geen foto van maar alle borden waren helemaal leeg. Jullie zijn zeker wielrenners, die eten tweemaal zoveel als een normaal mens!

 

 
 

Nieuws

18-02-2019
Start2Bike

In samenwerking met het Hoeksche Waards Damespeloton zijn we dit jaar de Start2Bike locatie in de Hoeksche ... Lees meer »

17-02-2019
Wintertraining jeugd: Tacxtraining 12 februari

We zitten alweer in februari. Nog even, nou ja nog even en we gaan weer buiten fietsen.Nu half februari ... Lees meer »

13-02-2019
Jeugdwielertrainer worden iets voor jou?...

Wie zou binnen onze club een goede jeugdtrainer zijn? Of ben je dat misschien zelf? Ben of ken jij een ... Lees meer »