Trainen! trainen! trainen!

17-01-2015

De zaterdag trainingen zijn weer begonnen bij Ahoy en bij de Mol en er waren aardig wat Hoekse Renners op deze trainingswedstrijden te vinden. Ikzelf (Pim Jacobs) was bij Ahoy gaan rijden want hier is het echt koersen en intervallen met al die bochten. Eigenlijk was het de bedoeling om met de vier nieuwelingen van DHR te gaan rijden met trainer Aldo Klomp erbij maar dit ging helaas niet door, dus ik trok mijn eigen plan.

Dus na twee maanden niet boven de 25 km naar mijn werk gefietst te hebben mijn racefiets banden opgepompt en op de fiets naar Ahoy gegaan, onderweg was er gestrooid met pekel op de fietspaden en was het ook wel gevaarlijk glad op bepaalde plekken. Bij Ahoy aangekomen was er een auto aan het scheuren over het parcours om te testen of het glad was, ja lekker met winterbanden en vier wielen is het toch wel anders dan op die dunne bandjes van een racefiets, maar ja de baan was veilig en er kon gekoerst worden. Maarten Kot (A klasse) was met mij de enige Hoekse Renner bij Ahoy en hadden de andere renners van de club voor de Mol gekozen. Er lag op het midden terrein water met ijs en op het kantje was het ook glad maar voor de rest lag het parcours er goed bij. De A klasse ging een minuut voor de B klasse van start en weg waren we. De zon scheen en er stond een stevige wind die van alle kanten om je heen waaide, bij de A klasse 22 renners aan de start en bij de B klasse 34 renners. We begonnen heel rustig aan om te kijken of het toch niet glad was in de bochten en gelukkig had iedereen deze gedachte en konden we de wedstrijd langzaam opbouwen naar een echte koers. Met mij ging het wonderbaarlijk goed na zo’n lange stilstand en kon ik lekker meerijden en zelfs af en toe op kop rijden, die woensdagavond competitie in de Hoeksche Waard heeft verleden jaar toch nog wat opgeleverd.
Toch zat ik weer te slapen bij een ontsnapping en zo waren er negen man weg waarvan we op het eind er nog twee van terug konden halen. Ik had nog wat kracht over en probeerden in de voorlaatste ronde weg te komen van het peloton wat aardig lukte maar voor de finish zaten de benen vol en kon ik nog als elfde (beste plek ooit bij Ahoy) over de finish komen. De A klasse had ons in deze wedstrijd wel drie keer gedubbeld en niet dat wij zo zacht reden maar die gasten gaan gewoon 4 km gemiddeld harder over dat parcours. De B klasse was klaar na een uur en de A klasse kon nog 5 rondes doorgaan. Maarten Kot had aardig wat gaten dicht gereden en zat lekker in de koers hij kwam als 17e over de finish.
Even een energie reep en wat drinken en tevreden naar huis, de koers was goed verlopen.
Als het weer mee zit ben ik er volgende week weer bij.

 

Bij de Mol waren het er wat meer Hoekse Renners aan de start, bij de A klasse Randy Sint Nicolaas en bij de B klasse; Hans Lap, Remon de Man, Marcel Verhagen, Aad Vingerling, Gert-Jan Vermaas, Ed van der Steen en….. ik zal er wel een paar missen, sorry daarvoor. ik zit ook maar op de site van fotokoos foto’s te kijken of ik nog wat bekenden gezichten of blauw witte tenue’s zie dus ik zal er wel een paar missen. Het was in ieder geval een goed bezochte Sani-Dump Voorjaarscompetitie met ruim 180 inschrijvingen.

 

Een super verslag geschreven door,

Pim Jacobs

 

 
 

Nieuws

28-12-2018
Middagje bowlen

Even eens wat anders doen in de winter kan ook leuk zijn. We zien elkaar altijd in fietskleding en nu ... Lees meer »

02-12-2018
Introductie Kopen voor De Hoekse Renners

Beste leden, Vanaf vandaag is De Hoekse Renners aangesloten bij een nieuw soort clubactie om extra inkomsten ... Lees meer »

01-12-2018
Onderhoud racefiets

Service overzicht Sjaak Snel... Lees meer »