Sjoerd Bult 2e bij Ahoy

31-01-2015

Weer een mooi verslag van Pim Jacobs:

 

Mijn zoon Jaime had van Trainer Aldo een uitnodiging gehad om een tacx training te gaan doen in het clubhuis van de Hoekse Renners maar helaas de gym op school had weer een aanslag gepleegd op Jaime, deze keer op zijn rechter enkel en kon hij er nauwelijks op staan. Twee weken ervoor een licht gekneusde pols bij gym opgelopen. Het zit hem even niet mee, gelukkig gaat het goed met de enkel en wie weet kunnen we binnenkort gaan trainen want de voorjaar competitie voor de jeugd is al over vier weken. Dus ging ik zelf even knallen bij Ahoy.
 
De week ervoor kwam ik Sjoerd Bult tegen bij de vossenjacht van Barrhopoort en die vertelde me dat hij een leuke club in de buurt zocht en kwam uit bij de Hoekse Renners, hij is gelijk lid geworden. Ik ken Sjoerd al een tijdje en heb deze ex wedstrijdzwemmer in 2 jaar zien opbloeien op de racefiets, benen zo sterk als een paard en een long inhoud van een heel peloton. Bij de WoensdagAvondCompetitie gaat hij er niet een keer vandoor maar gewoon 20x en dat zorgt wel voor een slijtageslag op mijn gezondheid kan ik je vertellen. Ik belde hem op of hij mee ging naar Ahoy en daar had hij wel oren naar, hij was net bezig om een paar nieuwe velgen onder zijn fiets te hangen, Zipp velgen van karton ik bedoel carbon, en die wilde hij wel even uit testen. Afgesproken voor Hotel van der Valk, Ridderkerk en zo via de Brienenoordbrug die alweer 50 jaar bestaat, via Kralingse bos, Hillegersberg en zo linksaf richting de Doenkade naar Ahoy. Het was lekker kletsen onderweg en af en toe vloog Sjoerd even weg om de wielen te horen zoemen, acceleratie optimaal kan ik wel zeggen want ik trapte me tien keer in de rondte om hem bij te houden.
Met aardig wat pekel op de kont en nek (de fietspaden lagen er vol mee) kwamen we na 45 minuten fietsen bij Ahoy, inschrijven voor 3 euro en even een rondje rijden om te kijken hoe het parcours erbij lag, Ed van der Steen was er ook en zo waren er drie Hoekse Renners bij de B klasse. Er waren 19 A renners en 26 B renners, niet te druk precies goed om lekker te trainen en koersen. Er werd door een A renner nog wel naar Maarten Kot gevraagd maar was er deze keer niet bij. De A’s gingen van start en na twee minuten konden de B’s starten. Ik ging gelijk met Sjoerd in de kop rijden en dat was een goede zet want achterin was het flink bijtrappen en Ed had het na 16 rondes wel gezien en vertelde later dat hij nog wat extra duur trainingen ging doen, het ging ook harder dan twee weken geleden.
Sjoerd zijn wielen rolden lekker rond of waren het zijn benen? in ieder geval waren er wat ontsnappingen die Sjoerd en ik door even te knallen weer terug haalden, het snot kwam bij mij uit alle gaten op mijn hoofd en gelukkig kwam daar de bel na een uur knallen voor de laatste en beslissende ronde, het tempo ging omhoog en voorin blijven werd zwaarder maar toch lukte het ons twee tot de laatste bocht in de top tien te blijven.
Ik had het niet meer maar Sjoerd kwam als een raket voorbij met zijn zoemende Zipp wielen en ging de sprint aan met Axel Hermans, de sprint der titanen kon je wel zeggen pffff wat vlogen die twee weg, Sjoerd kwam dichterbij maar was net te laat vertrokken het scheelde een halve fiets op de lijn, ikzelf trapte de laatste sappen uit de benen en kwam als 9e over de lijn, weer een overwinning op mezelf gehaald kan je wel zeggen. Zwarte gezichten en modderige fietsen na afloop, even met de tuinslang de fiets afspuiten naast het clubhuis en je gezicht in de wasbak hangen, energie reepje erin en een droog jack aangetrokken. Samen weer met Sjoerd naar huis gereden en beide hadden we een gezellige en leuke koers gereden bij Ahoy en nog wel een podium plek voor een Hoekse Renner.
Dit kunnen we vaker doen!
 
Hopelijk horen we binnenkort hoe we aan zo’n nieuw DHR tenue kunnen komen want de pekel heeft zowat mijn zeem opgelost.
 
Gr Pim Jacobs
 
 
 
 
 
 
 
 

Nieuws

28-12-2018
Middagje bowlen

Even eens wat anders doen in de winter kan ook leuk zijn. We zien elkaar altijd in fietskleding en nu ... Lees meer »

02-12-2018
Introductie Kopen voor De Hoekse Renners

Beste leden, Vanaf vandaag is De Hoekse Renners aangesloten bij een nieuw soort clubactie om extra inkomsten ... Lees meer »

01-12-2018
Onderhoud racefiets

Service overzicht Sjaak Snel... Lees meer »