Sjoerd 2e bij Ahoy / Tijd om te trainen!

14-02-2015

Afgelopen zaterdag was het even geen trainingskoers voor mij, en stond Sjoerd Bult (DHR ploegmaat) er alleen voor bij R.W.C. Ahoy. Sjoerd stuurde me na afloop van de wedstrijd een mailtje met het bericht dat hij een sterke koers gereden had, hij was met vier man ontsnapt van het peloton en later kwamen er nog vier bij en zo gingen deze acht renners sprinten voor de winst, er sprong een renner weg en op dat moment kwam er net een renner te wijd uit de bocht en blokkeerde jammer genoeg de hele groep (zal wel tactiek zijn), Sjoerd ging er omheen en kon de eerste renner niet meer inhalen, wel een mooie tweede plaats gehaald en flink in het rood gereden deze koers, goed gedaan Sjoerd!
 
Ikzelf ben gaan trainen op zondag met de nieuwelingen, Niels, Thijmen en Rick.
Ook Jaime die in cat.7 zit ging mee om op deze mooie zonnige frisse dag lekker door de Hoeksche Waard te knallen onder leiding van trainer Aldo Klomp. Iedereen was mooi op tijd bij het clubhuis en na de felicitaties, kadootjes en kaarten voor kersverse vader Aldo gingen we na een korte toelichting van de training op ons gemak van start. Een groep van zes renners dus netjes twee aan twee.
Na een kwartiertje ging het tempo naar ±33 en zo bleven we een tijd rijden met om de 5 min een wissel van de kop rijders, niet te zwaar verzet en lekker rond draaien met die benen. Beetje kletsen met elkaar en dan weer wat serieuzer aan de bak, zoals de steigerung, we hebben deze steigerung drie keer uitgevoerd (van langzaam fietsten naar steeds sneller over een tijd van wee minuten verspreid) en dat was pittig. Thijmen en Niels zijn duidelijk de sterkste renners en Rick had een van zijn beste trainingen ooit mee gemaakt, Jaime kon het tempo goed volgen en was duidelijk sterker geworden. Allemaal goed mee gedaan en goed getraind. Na de training nog even een praatje gehouden over de training en ging ieder zijn eigen weg naar huis. Sommige aan het huiswerk en andere hadden nog een rij voor de deur met kraam visite.
 
Ik vond het een super dag met 70 km op de teller en een gemiddelde van 30, ik geloof dat het niet lang meer gaat duren dat ik Jaime niet meer kan volgen, zou dat niet fantastisch zijn!
 
 
 

Nieuws

28-12-2018
Middagje bowlen

Even eens wat anders doen in de winter kan ook leuk zijn. We zien elkaar altijd in fietskleding en nu ... Lees meer »

02-12-2018
Introductie Kopen voor De Hoekse Renners

Beste leden, Vanaf vandaag is De Hoekse Renners aangesloten bij een nieuw soort clubactie om extra inkomsten ... Lees meer »

01-12-2018
Onderhoud racefiets

Service overzicht Sjaak Snel... Lees meer »