Podiumplaatsen voor Cedric en Halvar, Veldrit in Emmen

22-10-2016

Gisteren, zaterdag 22 oktober 2016, een veldrit in Emmen... vroeg uit de veren dus ;) Rond 7.15u Diana en Maud opgehaald, en Kjell bij Stefan en Beau achter gelaten. Kjell en Beau hebben een wedstrijd in Harderwijk.

Maud mocht de pits afbijten in Emmen in categorie 2 en reed een goede wedstrijd. Na Maud de beurt aan Cédric in categorie 4. De startopstelling was op klassement, Cédric (met nog maar 1 wedstrijd gefietst) mocht starten vanaf de tweede startrij. Cédric wist goed weg te komen, en kon direct met de sterke renners mee. Het parcours had vanaf categorie 3 een balkje... Cédric heeft tot in de wedstrijd getwijfeld of hij zou springen of erover lopen... Toch maar van de fiets af en over de balk lopen... Cédric fietste weer erg sterk en wist tijdens de wedstrijd naar een 2e positie te fietsen! Er werd flink gestreden voorin, maar helaas gleed Cédric in de strijd om de 2e en 1e plek onderuit, ketting eraf, ketting klem tussen frame en tandwiel.... Cédric in paniek, maar gelukkig pappa dichtbij die hem hielp om de ketting weer goed te krijgen, Cédric weer weg.... nog niet goed... pappa van Niek nu dichtbij, hielp Cédric... en ja hoor gelukkig kon Cé weer verder strijden... Cédric wist uiteindelijk nog als 4e over de finish te komen!!! Zelf was Cédric helemaal niet tevreden en verdrietig, maar wij vinden het weer een topprestatie!!In categorie 6 Halvar aan de start, ook Halvar startte vanaf de tweede startrij. Halvar ook goed weg, twee renners wisten direct weg te rijden, in de achtervolgingsgroep zat Halvar. Halvar fietste weer erg sterk!! Vorig jaar in deze veldrit gevallen, dit jaar gebrand op de fiets! Halvar wilde dit jaar natuurlijk niet onderuit. Halvar wist voor de wedstrijd al dat hij het balkje zou springen. Wat een prachtig om te zien!! Halvar bleef goed strijden, hij wist uiteindelijik als 5e!! over de finish te komen. Beide jongens vonden het een erg leuk en uitdagend parcours!Terwijl Cédric en Halvar hun wedstrijd fietsten in Emmen, fietste Kjell in Harderwijk. Helaas had Kjell vandaag een mindere dag... Tijdens het infietsen klapte hij tegen een boom, gelukkig alleen de shifter tegen zijn stuur en verder geen andere dingen aan de fiets kapot. Shifter weer terug op zijn plek gezet, en door... Tijdens de wedstrijd gevallen doordat hij uitgleed over boomstronken, zijn sok vast tussen tandwiel en ketting.... kreeg Kjell lastig los.. weer los, en door... ;) Kjell kwam als 37e over de finish. Nu maar op naar as dinsdag(-avond), een grote nationale veldrit in Woerden.

 

Filmpje van Halvar over de balk via de facebookpagina van Anita: 

https://www.facebook.com/anita.noordam/videos/1071467179589735/

 

 
 

Nieuws

28-12-2018
Middagje bowlen

Even eens wat anders doen in de winter kan ook leuk zijn. We zien elkaar altijd in fietskleding en nu ... Lees meer »

02-12-2018
Introductie Kopen voor De Hoekse Renners

Beste leden, Vanaf vandaag is De Hoekse Renners aangesloten bij een nieuw soort clubactie om extra inkomsten ... Lees meer »

01-12-2018
Onderhoud racefiets

Service overzicht Sjaak Snel... Lees meer »