Podiumplaats voor Erik Bos te Maassluis

24-05-2015

 

Na 2 lange dagen als motorjury aanwezig geweest te zijn bij de World  Ports Classic vertrok ik met een vermoeid gevoel richting Vlaardingen om het Districts Kampioenschap 40 + te rijden. Er stonden ruim 40 man aan het vertrek waaronder een fiks aantal Hoekse Renners. De 30+ vertrokken 1 minuut eerder dan de 40+ waardoor er voor het publiek veel te zien was op het parcours. Na de eerste schermutselingen reden er 2 sterke renners weg die vrijwel direct gevolgd werden door een 3e. Toen was de tijd aangebroken om mee te gaan. Nadat ik bij de renner was gekomen op de 3e plek was het belangrijk om goed samen te werken met hem. Na een paar fikse kopbeurten was bij mijn metgezel de verzuring toegetreden. Ikzelf moest diep in de beugel om het laatste stuk dicht te rijden. Dit resulteerde in een kopgroep van 3 renners. Na een paar rondes haalden we de 30+ renners in wat best wel wat onrust in die groep veroorzaakte. Toch werd het verschil met het peloton stukje bij beetje groter. Maar aan het begin van de finale schoot het peloton in gang en dreigde terug te komen. Ik met mijn 2 medekoplopers reden met een uiterste inspanning weer weg uit het 30 + peloton waarvan er 3  bij ons aansloten. Snel werd duidelijk dat dit de goede groep was om weg te blijven. Nadat we de bel voor de laatste ronde hadden gekregen begon het gevecht om de plekken 1, 2 en 3. Niemand kreeg de ruimte om alleen weg te rijden waardoor er gesprint moest worden. Helaas kon ik mijn 2 metgezellen niet verrassen in de laatste bocht en moest tevreden nemen met een bronzen medaille. Het podium zag er als volgt uit.

1. Maxim Harteloh.

2. André Grootveld.

3. Erik Bos.

 
 

Nieuws

08-06-2018
DHR in de pers

Hoekse Renners laten zien dat het ook anders kan! laten we het goede voorbeeld blijven geven!     Bewoner ... Lees meer »

25-04-2018
Update WOAVCO

Beste deelnemer aan De Hoekse Renners WoAvCo 2018, Heb je aangegeven mee te willen doen aan de Woensdag ... Lees meer »

06-04-2018
02 mei start de WOAVOC

Door vertragingen in het aanvraagtraject van de competitie op Kuipersveer zal de eerste wedstrijd verreden ... Lees meer »