NK veldrijden jeugd in Schijndel

23-01-2016

Broertjes de Jager en Jelle de Vlaam naar het NK veldrijden jeugd 23 januari 2016.

Ook het jeugdjournaal heeft aandacht besteed aan het NK veldrijden jeugd: 

http://jeugdjournaal.nl/artikel/2082357-kinderen-doen-mee-aan-nk-veldrijden.html

 

Zaterdagochtend 23 januari 2016 vroeg vertrokken naar Schijndel voor het Nederlands Kampioenschap veldrijden voor de jeugd. Van 9.00u tot 9.45u kon het NK parcours verkend worden. Het parcours door de Schijndelse bossen, over paden en velden. Met uitdagende klimmetjes en daalmomentjes, met vele technische bochten, latjes en stroken zand, kortom genoeg uitdaging voor de veld fietsende jeugd. Na een avond en nacht regen in Schijndel, was het ten tijde van de wedstrijden droog.

Als eerste was het de beurt aan Cédric en Jelle in categorie 3. Aan de start stonden 33 rennertjes uit heel Nederland. Cédric kwam wat moeilijk weg bij de start, maar wist zich te herpakken, en naar een 14e positie te fietsen. Tijdens de race wist hij uit het groepje van vier rennertjes weg te fietsen op weg naar voren toe. Helaas was de wedstrijd te kort om nog aan te sluiten bij de voorgangers. Cédric kwam als 10e over de finish! Jelle wist een 11e plek te bemachtigen. Een zeer goede wedstrijd gefietst, met een erg mooi resultaat. Het is voor Cédric het eerste jaar dat hij in het veld fietst.

Na Cédric de beurt aan Halvar in categorie 5. Aan de start 42 rennertjes. Halvar had een erg goede start vanuit de derde startrij. Halvar fietste zijn wedstrijd erg fel, draaide technisch de bochtjes, sprong over de latjes, en wist zich voorbij andere rennertjes te fietsen. Halverwege de wedstrijd trekt Halvar eraan en geeft flink gas, hij wist als 9e over de finish te komen! Halvar heeft een prachtig resultaat neergezet.

Als laatste van de broertjes was het Kjell die aan de start mocht verschijnen in categorie 7. Voor Kjell ook het eerste jaar in het veld. Aan de start van categorie 7 staan 50 jongens. De startplaats van Kjell is op de 4e rij. De start was goed en fel, Kjell fietste vandaag sterk in een ijzersterk deelnemersveld. Renner na renner wist hij zich vanuit een 26e positie naar voren te fietsen naar een 21e plek. Op volle snelheid risico´s genomen om renners voorbij te fietsen. Maar toch weer niet te veel risico genomen bij de latjes om eroverheen te springen, omdat bij het parcours verkennen zijn schoen uit de klikpedaal schoot. Als 21e over de finish, Kjell heeft een geweldige wedstrijd gefietst.

 
 

Nieuws

28-12-2018
Middagje bowlen

Even eens wat anders doen in de winter kan ook leuk zijn. We zien elkaar altijd in fietskleding en nu ... Lees meer »

02-12-2018
Introductie Kopen voor De Hoekse Renners

Beste leden, Vanaf vandaag is De Hoekse Renners aangesloten bij een nieuw soort clubactie om extra inkomsten ... Lees meer »

01-12-2018
Onderhoud racefiets

Service overzicht Sjaak Snel... Lees meer »