Hoekse Renners aan de start van het NK Wielrennen voor de jeugd

05-06-2015

Hoekse Renners aan de start van het NK Wielrennen voor de jeugd.

Zondag 7 juni 2015 wordt het Nederlands Kampioenschap Wielrennen voor de jeugd georganiseerd door de supportersclub “De Lieshoutse Wielrenners”. Meer dan 1000 jongens en meisjes strijden in het centrum van Lieshout om de rood-wit-blauwe trui!

Het NK jeugdwielrennen 2015 bestaat uit 14 wielerwegwedstrijden voor jongens en meisjes in de leeftijd van acht tot en met veertien jaar. We zijn trots dat het ook dit jaar vier Hoekse Renners gelukt is om zich te kwalificeren. Ze hebben zich weten te plaatsen door goede uitslagen te rijden in de selectiewedstrijden van het district Zuid-Holland, per renner/renster tellen de beste drie uitslagen.

Als eerste gaat Jelle de Vlaam van start voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Samen met nog 34 andere kinderen van categorie 2 gaat hij 6 ronden fietsen voor een wedstrijd met een totale afstand van 8 kilometer.

Hierna gaat Loes Jansen aan de slag voor de Hoekse Renners in categorie 3. Zij zal 9 ronden fietsen op parcours 2, Albert Botslaan, wat een afstand van 12 km inhoudt.

Daarna is het de beurt aan Leonie Bos. Zij vertegenwoordigt de Hoekse Renners in het Brabantse Lieshout in categorie 6 – meisjes 14 jaar. Zij rijden op het grote parcours 13 ronden, in totaal 25 kilometer.

Als laatste verschijnt Olav Kooij aan de start. Hij heeft zich door zijn goede uitslagen in de kwalificatiewedstrijden als 1e geplaatst van het district Zuid-Holland. Dit betekent dat hij samen met de beste renners uit elke provincie op de eerste rij mag starten.

Dat is een mooie verdienste, want in totaal staan de beste 75 jeugdwielrenners van Nederland aan de start in deze categorie om 30 kilometer te knallen in hun laatste NK als jeugd.

We wensen Jelle, Loes, Leonie en Olav heel veel succes!

 
 

Nieuws

28-12-2018
Middagje bowlen

Even eens wat anders doen in de winter kan ook leuk zijn. We zien elkaar altijd in fietskleding en nu ... Lees meer »

02-12-2018
Introductie Kopen voor De Hoekse Renners

Beste leden, Vanaf vandaag is De Hoekse Renners aangesloten bij een nieuw soort clubactie om extra inkomsten ... Lees meer »

01-12-2018
Onderhoud racefiets

Service overzicht Sjaak Snel... Lees meer »