Halvar en Cedric naar Cyclocross Zwartemeer

03-12-2016

Zaterdag 3 december 2016

Met Halvar en Cédric afgereisd naar Drenthe voor de jeugdwedstrijd Sportlandgoed Cyclocross Zwartemeer. Een veldwedstrijd in een prachtige omgeving.

De jongens verkenden het parcours en vonden het een pittig rondje, maar vlgs Halvar iets te weinig technische stukjes... Het parcours, met een berg zand, een heuveltje met scherpe bocht, door het bos, over zand en gras zag er goed uit.

De start van categorie 4, Cédric, zou rond 11.30u zijn. De renners werden op klassement opgeroepen. Niet dat het heel veel verschil maakte met zo'n brede startlijn... De start van Cédric was traag. Tijdens de wedstrijd was het fietsen wisselend. Twee koplopers fietsten weg, Cédric en Danny waren de twee volgende renners. Ze maakten er een mooie strijd van. Soms had Cédric moeite om bij te blijven, maar wist zich dan toch weer terug te fietsen en weer door te strijden. Cédric wist als 3e!! over de finish te komen.


Begin vd middag de start van categorie 6. Halvar heeft de laatste tijd een abonnement op slechte starten.... kwam niet goed weg omdat hij uit zijn klikker schoot, ging bijna als laatste de eerste bocht in. Ook Halvar fietste wisselend, het ene moment zag het er sterk uit, en het volgende moment leek hij niet vooruit te komen. Halvar fietste naar een 12e positie, en kwam ook als 12e over de finish. 

Terwijl wij in Zwartemeer waren, was opa Noordam met Kjell naar Oudewater voor een veldwedstrijd. Deze wedstrijd was door de weilanden... een saai parcours met weinig uitdaging (mij door een oudere renner ingefluiserd). Kjell vertelde een keer gevallen te zijn, is uiteindelijk als 20e over de finish gekomen.

 

 

 

 
 

Nieuws

08-06-2018
DHR in de pers

Hoekse Renners laten zien dat het ook anders kan! laten we het goede voorbeeld blijven geven!     Bewoner ... Lees meer »

25-04-2018
Update WOAVCO

Beste deelnemer aan De Hoekse Renners WoAvCo 2018, Heb je aangegeven mee te willen doen aan de Woensdag ... Lees meer »

06-04-2018
02 mei start de WOAVOC

Door vertragingen in het aanvraagtraject van de competitie op Kuipersveer zal de eerste wedstrijd verreden ... Lees meer »