DHR/Barrhopoort aan de start in Belgie

18-05-2015

 

Afgelopen zaterdag zijn we met UCM Cycling naar België afgereisd om de Trofee Maarten Wynants te rijden. We hebben van de Hoekse Renners,dankzij de ploegleider Cees Masseurs van UCM, de mogelijkheid om als gastlid met dit team enkele klassiekers te rijden. Aangezien Cees en de andere ploegleider Wim Arras goed ingevoerd zijn in de Belgische wielerwereld mochten we met UCM starten in deze zogenaamde “profkermesse”, waaraan veel Belgische en Nederlandse continentalteams meedoen en een enkeling van team Roompot en Orica Greenedge. Het parcours was een omloop van een kleine 10km., met veel bochten en enkele korte klimmetjes en totaal 155km lengte.

Voor de (semi)profs is dit slechts een trainingskoers, een leuk tussendoortje. Voor ons een koers waarin het maximaal haalbare het uitrijden is. Helaas is dat geen van ons allen gelukt, mede door het slechte weer. We waren voordat het startschot klonk al doorweekt van de regen, die gedurende de koers alleen maar erger werd. In het begin reed een kopgroep weg met oa. De cyclocrossers Wout van Aert , Laurens Sweeck en de man van Orica Greenedge Leigh Howard. Ze kregen maximaal een minuut van het peloton die na een uur koers onder aanvoering van vooral wereldkampioen cyclocross Matthieu van der Poel orde op zaken stelde en de kopgroep terughaalde.

Ondertussen zat ik met Dennis Hack en Tom Jansen achterin het peloton af te zien door het beulswerk van de mannen voorin en de kou. Tom leek wel een smurf zo blauw zag hij! Iedereen weet dat achterin koersen zwaar is. Dat het nog zwaarder is als er vlak na een bocht een klimmetje volgt werd al gauw duidelijk. Helemaal als het maar 9 graden is met plensregen. Iedere ronde waren er slachtoffers. Na 75km. gaven Dennis, Peter Woestenberg en ik op en 2 rondes verder Tom en Ruben van Savooijen. Op zich geen schande, omdat het hele veld door het moordende tempo in stukken en brokken was gereden met vele uitvallers. Uiteindelijk bestond het podium uit twee renners van het Nederlandse Metec en de winnaar van Vastgoed Golden Palace Kevin Peeters. Al met al een leuke ervaring om in dit rennersveld deel te nemen, maar de omstandigheden waren te zwaar om te kunnen finishen. Op naar de volgende koers!

 

Met dank aan Arco Fritzsch voor de mooie verslag!

 
 

Nieuws

28-12-2018
Middagje bowlen

Even eens wat anders doen in de winter kan ook leuk zijn. We zien elkaar altijd in fietskleding en nu ... Lees meer »

02-12-2018
Introductie Kopen voor De Hoekse Renners

Beste leden, Vanaf vandaag is De Hoekse Renners aangesloten bij een nieuw soort clubactie om extra inkomsten ... Lees meer »

01-12-2018
Onderhoud racefiets

Service overzicht Sjaak Snel... Lees meer »