Derde zege op rij Sjoerd Bult!

02-03-2015

 

Zaterdag met zeven Hoekse Renners naar Ahoy gefietst, nou ja zeven… Sjoerd was zijn helm vergeten op te zetten dus met zes alvast doorgefietst en Sjoerd kon terug om zijn helm op te halen, want zonder helm geen koers.
Gelukkig was hij nog ruim op tijd bij R.W.C. Ahoy en konden we starten iets over twaalf uur. Met 90 renners strijdend tegen elkaar maar voornamelijk tegen de wind.
Dit leverde de nodige waaiers op en werden de pelotons behoorlijkversnipperd.
Martin de Peuter ging er in de 5e ronde vandoor samen met nog een renner maar deze ontsnapping strande na drie rondes, en was het ook de harde wind die hier een rol in speelde.
Na een half uur pikte vier B renners aan bij A renners, deze werden niet terug geroepen door de jury en Sjoerd moest iets doen dus… knallen en aanpikken.
Dit deden nog veertien renners van de B groep, de rest moest lossen, de koers werd harder ik zat nu ineens achterin deze groep in plaats van een 14e plek van het B peloton, lekker actie dacht ik en na vijf rondes op mijn tandvlees kon ik lossen, Sjoerd, Maarten en Martin zatten er nog bij.
Ik liet me afzakken en kwam in het tweede peloton terecht met Ed van der Steen, Ed kon het ook allemaal niet meer volgen want het was werkelijk een koers met renners verspreid over het hele parcours. De A renners kwamen weer langs en ja hoor gedubbeld door de 13 B renners die mee gelift hadden met de A groep. Gelijk ging de laatste ronde in en ging Sjoerd als eerste over de Finish, knap gereden hoor!!
Hulde aan de juryleden die toch een goede uitslag hebben weten te realiseren want het was werkelijk een puzzel op het parcours.
Niels Sas en Thijmen Sas reden als nieuwelingen mee en hadden hun eerste koers mee gemaakt, goed gereden jongens!
 
Uitslagen van DHR bij Ahoy:
 
1e: Sjoerd Bult
6e: Maarten Kot
12e: Martin de Peuter
19e: Pim Jacobs
30e: Ed van der Steen
38e: Thijmen Sas
39e: Niels Sas
 
 

Nieuws

28-12-2018
Middagje bowlen

Even eens wat anders doen in de winter kan ook leuk zijn. We zien elkaar altijd in fietskleding en nu ... Lees meer »

02-12-2018
Introductie Kopen voor De Hoekse Renners

Beste leden, Vanaf vandaag is De Hoekse Renners aangesloten bij een nieuw soort clubactie om extra inkomsten ... Lees meer »

01-12-2018
Onderhoud racefiets

Service overzicht Sjaak Snel... Lees meer »