De Jagers presteren geweldig in Emmen!

07-05-2016

Donderdag 5 mei 2016. Vandaag de eerste dag van de Rabobank Jeugdmeerdaagse Emmen. Vanmorgen gestart met de proloog, een klimtijdrit. Cédric had de tijdrit op het clubparcours, Halvar en Kjell op een andere locatie, met een stukje stijgingspercentage van 16%! Cédric wist een 4e tijd neer te zetten, Halvar werd 20e en Kjell reed een 11e tijd.
Vanmiddag een omloop dwars door Diphoorn, Cédric fietste een ronde van ruim 1600m, en Halvar en Kjell een ronde van ruim 3300m. De temperatuur liep op, en de wind was flink langs de velden. Cédric fietste een sterke race. De eindsprint was zelfs ijzersterk van Cédric... Hij wist de eindsprint te winnen!!!
Halvar fietste een goede race, wist zich goed te handhaven in het peleton. De sprint verliep iets minder naar zijn zin, maar werd toch nog 10e. 
Als laatste was Kjell aan de beurt. Direct vanaf de start van de race werd er flink hard weggefietst. Kjell probeerde hier direct achteraan te gaan, maar gaf daar net iets teveel. Hierdoor zakte hij af naar het achtervolgende peleton. Kjell vond dat, op 1 andere renner na, te weinig gewerkt werd, waardoor hij het risico wel aandurfde om naar de kopgroep te gaan fietsen. Kjell wist het gat dicht te rijden, en sloot weer aan bij de kopgroep. Hij was daarna veel voorin en vooraan te zien. De sprint zette Kjell (vlgs eigen zeggen) te vroeg in waardoor hij het niet redde tot de eindstreep, en kwam als 8e over de streep. Morgen staat de klassieker op het programma.

vrijdag 6 mei 2016, was de dag van de klassiekers bij de jeugdmeerdaagse Emmen. Cédric, categorie 3, moest om 12.40u starten in Klazienaveen. Het blijft een hele happening zo'n klassieker, politiemotoren, andere motoren, neutralisatie auto, materiaalauto's enz. De politiemotoren die vooruit rijden zetten alles af, en de kinderen fietsen over de wegen. Tijdens de race van Cédric met fam. Smit meegereden, op 3 punten de jongens voorbij zien komen. Cédric zat weer mooi voorin (het was voor de mamma's en pappa's hard rijden van het ene punt naar het andere punt..). Net op tijd voor de finish terug op de wielerbaan. Cédric sprinte naar een 3e plaats! 
Na categorie 3 de beurt aan categorie 7. Kjell startte vanaf de wielerbaan, om na 30 km ook weer te finishen op de wielerbaan. Categorie 7 bleef vrij lang bij elkaar, maar in de laatste kilometers reden 5 jongens weg. Kjell vertelde dat ze te hard weg gingen, waardoor hij dus in de achtervolgende groep zat. Toen de eindsprint van de achterblijvende groep op stoom was presteerde 1 van de renners om van de linkerkant helemaal naar de rechterkant van de baan te komen, en Kjell flink te raken... Kjell schoot uit zijn pedaal, moest even herstellen (bleef gelukkig op de fiets zitten... op deze snelheid tegen het asfalt zou geen pretje zijn geweest..), en hij wist nog als 7e (geschrokken) over de finish te komen.. Later kreeg hij een compliment van mensen die het van dichtbij zagen gebeuren, dat het toch maar knap was dat hij op zijn fiets wist te blijven..
Als allerlaatste was het om 15.30u de beurt aan categorie 5. Lekker opgewarmd door de zon mocht Halvar van start, ook vanaf de wielerbaan. Categorie 5 bleef de hele wedstrijd bij elkaar, en wist hoge snelheden te behalen. De eindsprint werd een massasprint.. Halvar kwam als 11e over de finish. 
(helaas geen foto's, het lukte niet om ze van het fototoestel op de telefoon te krijgen. Alleen een foto van de prijsuitreiking van categorie 3).

Zaterdag 7 mei 2016:
de laatste dag van de Rabobank jeugdmeerdaagse Emmen. Met in de afgelopen twee dagen 3 wedstrijden in de beentjes, vandaag nog twee wedstrijden te gaan..

Te beginnen met de tijdrit, Cédric zal de tijdrit op de wielerbaan hebben. Halvar en Kjell hebben de tijdrit vanaf Emmer-Compascuum. Na Cédric en zijn pappa te hebben afgezet op de wielerbaan, rijden Kjell, Halvar en ik door naar Emmer-Compascuum. Kjell heeft zijn voorbereiding voornamelijk op de rollerbank, en Halvar op de weg. Categorie 7 bijt de spits af vandaag, en Kjell is al snel aan de beurt. Kjell wil zo hard van start, dat zijn schoen uit de klikpedaal schiet.... proberen snel te herstellen, en al fietsend weer in de klikker te gaan, weet Kjell er een 10e tijd neer te zetten.

Halvar vol van zenuwen aan de start van de tijdrit, hij blijft de tijdritten erg vervelend vinden, heeft uiteindelijk een 24e tijd. Ondertussen fietste Cédric zijn tijdrit op de wielerbaan, en zette een 4e tijd neer (ook Cédric schoot uit zijn klikpedaal bij de start...).

In de middag fietsten alle categorieën het criterium op de wielerbaan van WSV Emmen. Categorie 7 startte als eerste om 12.30u. De temperatuur was inmiddels flink opgelopen.. Kjell fietste een sterk criterium, probeerde zelfs nog twee keer weg te gaan.... dit lukte niet, de wil is er! Helaas werd Kjell vandaag door precies dezelfde renner als vrijdag gehinderd in de sprint. Tijdens de laatste bocht stuurde deze renner weer tegen Kjell aan waardoor Kjell hard in de remmen moest en weg slipte... gelukkig wist hij zich weer zo te herstellen dat hij niet viel. Nu komen de renners van categorie 7 met hoge snelheid deze bocht door, maar het is toch erg vervelend wanneer je twee dagen achter elkaar door een renner gehinderd wordt die de bocht niet kan houden..... Kjell kwam zwaar gefrustreerd, als 8e, over de finish.

Halvar fietste ook een goed criterium. Hij probeerde nog met twee andere renners weg te gaan, maar het peleton stond dit niet toe... Halvar wist vandaag zijn beste prestatie van de meerdaagse neer te zetten door als 7e over de finish te komen.
Als allerlaatste was het de beurt aan categorie 3, Cédric was vastbesloten zijn tweede plaats in het algemeen klassement te behouden. Je merkte wel dat de temperatuur en het lange wachten zijn tol eiste, het duurde even voordat Cédric goed in de race zat. De eindsprint deed hij weer prima, en kwam als 2e! over de finish. 

Cédric is 2e geworden in het eindklassement!!
Halvar werd 13e, en Kjell 9e in het eindklassement.

Wij hebben weer genoten van de Jeugdmeerdaagse te Emmen!!

 

 

 

 
 

Nieuws

28-12-2018
Middagje bowlen

Even eens wat anders doen in de winter kan ook leuk zijn. We zien elkaar altijd in fietskleding en nu ... Lees meer »

02-12-2018
Introductie Kopen voor De Hoekse Renners

Beste leden, Vanaf vandaag is De Hoekse Renners aangesloten bij een nieuw soort clubactie om extra inkomsten ... Lees meer »

01-12-2018
Onderhoud racefiets

Service overzicht Sjaak Snel... Lees meer »