De Jagers naar Kampen

16-05-2016

Zaterdag 14 mei 2016, vroeg vertrokken naar Kampen. Kjell, Halvar en Cédric zullen bij KWC Kampen, op een splinternieuwe wielerbaan, hun wedstrijd fietsen.

Op de site van KWC Kampen staat: ´Op Zaterdag 14 mei 2016 zal de eerste wielerwedstrijd verreden worden op het NIEUWE WIELERCOMPLEX VAN KWC-KAMPEN Aan de Schansdijk 3 te Kampen is een nieuw wielercomplex aangebracht op een oude vuilstort. Een ware uitdaging voor wielrenners met veel hoogtemeters. Om de ingebruikname te vieren is de jeugdronde dit jaar gecombineerd met de Flevotour voor Nieuwelingen en Junioren´.

Het weer liet enigszins te wensen over... (heel) veel wind, en zo nu en dan regen, en koud.... Maar, de jongens hadden er erg veel zin in.

Cédric startte als eerste van de broers in categorie 3. Cédric zei na het inrijden dat het parcours zwaar was, klimmen tegen de wind in. En de wind had vrij baan op deze berg. Er werd hard gekoerst, tijd om je aandacht te verliezen was er niet, want categorie 3 bleef gaan.. De eindsprint was heuveltje op, Cédric deed zijn best, en kwam als 5e over de eindstreep.

Na de pauze de beurt aan Halvar in categorie 5. Er werd direct hard gefietst, al snel reden er een paar renners hard weg. Halvar bleef in het peloton dat volgde. De race was indrukwekkend (te veel om uit te leggen hier op fb). Halvar bleef goed meekoersen met het peloton. Halvar mist nog enige pit, maar reed een stabiele race (geen idee op welke plaats hij geëindigd is, staat nog geen uitslag op de KNWU site).

Als laatste Kjell in categorie 7. Kjell als laatste geloot (zijn broertjes hadden meer geluk, werden beide als eerste opgeroepen voor de start), dus startte vanaf de laatste rij. Er werd direct weer hard van start gegaan, en 5 renners wisten al snel voorsprong te nemen, en deze almaar uit te breiden. Kjell werkte keihard in het achtervolgende peloton, en nam vaak de leiding. Helaas was Kjell zijn km-tellertje vergeten.. (hij was wel een poosje van slag, want de maximaal gehaalde snelheden en gemiddelde snelheid zijn voor Kjell een belangrijk weetje na de race...). In de eindsprint bleek de kracht van Kjell, en hij werd best of de rest.. en kwam als 6e over de finish.

Een leuke wedstrijddag, met tussendoor de klassieker voor de nieuwelingen en junioren. Van 8.30u tot 16.30u op de wielerbaan in Kampen geweest. Volledig gezandstraald, en een flinke hoofdpijn door de hele dag de wind op/door het hoofd, gingen we moe maar voldaan naar huis. Gelukkig reed chauffeur Yannick ons terug naar Barendrecht. We wilden nog wachten op de finish van de junioren, maar dat zou vlgs de organisatie flink uitlopen door de harde wind. Een half uur later kregen we een app-je van Coen dat Antonie als 14e gefinisht was bij de junioren, wat een kanjer!!

 

 
 

Nieuws

28-12-2018
Middagje bowlen

Even eens wat anders doen in de winter kan ook leuk zijn. We zien elkaar altijd in fietskleding en nu ... Lees meer »

02-12-2018
Introductie Kopen voor De Hoekse Renners

Beste leden, Vanaf vandaag is De Hoekse Renners aangesloten bij een nieuw soort clubactie om extra inkomsten ... Lees meer »

01-12-2018
Onderhoud racefiets

Service overzicht Sjaak Snel... Lees meer »