De Jagers halen geweldig resultaat op NK in Reeuwijk!

06-06-2016

Zaterdag 4 juni 2016, de dag van het Nederlands Kampioenschap Jeugdwielrennen!
Cédric, Halvar en Kjell wisten zich, middels selectiewedstrijden in ons eigen district (Zuid-Holland), alledrie te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap! Vanmorgen vroeg vertrokken naar Reeuwijk. Parcours was door de jongens eerder al verkend. Het parcours, rondje van 2700 meter, werd goed gekeurd en leuk gevonden door de jongens. Ze hadden er echt zin in! Eindelijk weer een NK georganiseerd op zaterdag ;) 

Categorie 3 beet het spits af vandaag, vanaf half 8 rugnummer ophalen, en de start om 9.00u. Cédric is helaas de afgelopen week flink ziek geweest, maar was gelukkig sinds woensdag wel weer koortsvrij.. Het eten en drinken wilde niet lukken, en de keelpijn en de hoest wilden maar niet weg. Vrijdag bleef er weer wat eten in, en in de middag even naar het parcours gaan kijken. Vier rondjes rustig het parcours verkennen, en op weg naar huis direct in slaap vallen... Vanmorgen enigszins gespannen opgestaan, maar, de zin om het NK te gaan fietsen was zeker aanwezig! 
Om 9.00u klonk het startschot, categorie 3 (jongens 10 jaar, 45 rennertjes) gingen van start voor 5 ronden wedstrijd. Cédric fietste een sterke stabiele wedstrijd, hij verrichtte ook enig kopwerk, en bleef goed voorin. Het hoofdje vuurrood tijdens de koers, maar wat beet hij zich er doorheen! Helaas de bel voor de laatste ronde gemist... Cédric wist er in de eindsprint toch nog een 10e plaats uit te persen, en kwam hiermee op het podium!! 

Om 11.40u de beurt aan catergorie 5 (jongens 12 jaar, 55 rennertjes), 8 ronden wedstrijd. Halvar had veel zin in het NK! Ook Halvar fietste een super wedstrijd! Hij had een goede start (welke ik mistte omdat zijn broertje tijdens de start van categorie 5 gehuldigd werd) en wist goed mee te komen. Halvar fietste stabiel en sterk. Halvar had zich ten doel gesteld om top 10 te fietsen, hetgeen in categorie 5 best moeilijk is... Wat in het hoofd zit... Halvar wist heel verassend als 10e te finishen!!! Ook podium voor Halvar!

Eind van de middag, 15.20u, de beurt aan categorie 7 (jongens 14 jaar, 74 renners) 11 ronden. De temperatuur was inmiddels flink opgelopen, Kjell aan veel bidonnen water gezet... Vrijdagochtend om 6.30u op school zijn voor een dag naar Lille (educatief uitje ;) ), gisteravond om 21.30u weer thuis, en vanmorgen om 6.00u het bed weer uit... Was even zwaar, maar Kjell wilde toch wel heel graag zijn broertjes zien fietsen (en heen en weer rijden was niet echt een optie..). Kjell startte vanaf de 6e rij, maar wist zich goed naar de voorste helft van het peleton te fietsen. Tijdens koers enige valpartijen en bijna valpartijen, blijft toch altijd erg spannend. Kjell fietste een prima race, was toch wel voorin en zelfs vooraan te vinden. Ondanks het warme weer toch een gemiddelde snelhied van 38km p/uur... Helaas in de laatste ronde achter een valpartij, moest over renners heen... ´ik kon geen kant op´ zei Kjell. Moest dus weer opnieuw op snelheid komen, maar toch nog 21e van Nederland weten te worden!! 

Het verslag van Anita is ook door het Kompas gepubliceerd:

http://hetkompasonline.nl/nieuws/hoekse-renners-c%C3%A9dric-en-halvar-naar-het-nk-jeugd-wielrennen-1.6082094

 

 
 

Nieuws

28-12-2018
Middagje bowlen

Even eens wat anders doen in de winter kan ook leuk zijn. We zien elkaar altijd in fietskleding en nu ... Lees meer »

02-12-2018
Introductie Kopen voor De Hoekse Renners

Beste leden, Vanaf vandaag is De Hoekse Renners aangesloten bij een nieuw soort clubactie om extra inkomsten ... Lees meer »

01-12-2018
Onderhoud racefiets

Service overzicht Sjaak Snel... Lees meer »