De Jagers bij de Tour de Junior te Achterveld

15-08-2016

Tour de Junior, Achterveld (ma 15 t/m za 20 augustus 2016)

Maandag 15 augustus zijn Kjell en Halvar van start gegaan in de Tour de Junior in Achterveld. Zes dagen wedstrijden, waarin 9 koersen. 3x een tijdrit, 1x klassieker, en 5x criterium. 

Maandagochtend vroeg vertrokken naar Achterveld waar we om 9.30u de rugnummers konden ophalen. Om 13.30u werden we terug verwacht voor de ploegenpresentatie. Alle renners zijn onderverdeeld in ploegen die de namen dragen van de (plaatselijke) sponsors. Dit houdt in dat de jongens deze week niet koersen in hun clubshirt, maar in een ander shirt.
Maandagavond de eerste wedstrijd, om 18.30u klonk het startschot voor categorie 5 en 6 (deze 2 categorieën fietsen deze week samen, hebben een gezamelijk klassement met de gele, groene en bolletjes trui, maar de witte trui is voor de leider in categorie 5).
Halvar wist zich maandagavond in de witte trui te fietsen!
Kjell mocht na Halvar aan de start verschijnen, categorie 7 fietst deze week met de nieuwelingen meisjes. Categorie 7 en nieuwelingen meisjes worden wel apart geklasseerd. Kjell wist deze avond als 3e over de finish te komen!

Dinsdag 16 augustus, deze ochtend vroeg de klimtijdrit van 1 km. Halvar stralend in zijn witte trui. Wilde hier toch maar even flink van genieten!! Helaas verloor hier zijn witte trui op 3 seconden. Kjell kwam teleurgesteld terug, en zei een slechte tijdrit te hebben gefietst... Dan vanavond een goede wedstrijd fietsen ;) 
Ook deze dag 's avonds om 18.30u criterium bij de Jan v Arkelweg. Halvar had het deze avond wat moeilijk. Hij kon niet mee met de vluchters, maar bleef wel bij het peleton. Kjell wist ook deze avond als 3e over de finish te komen.

Woensdag een beetje uitslapen... vanaf 13.00u was de start van de klassieker. Halvar fietste weer sterk vandaag, en wist de witte trui weer terug te winnen! Kjell fietste ook een sterke klassieker, en kwam als 5e over de finish.

Donderdag 18 augustus, ook deze ochtend weer vroeg op weg voor de tweede klimtijdrit van bijna 1 km. Halvar wilde erg graag zijn witte trui behouden vandaag... en dit is hem gelukt! Kjell was vandaag wat meer tevreden over zijn tijdrit, maar was uiteindelijk toch teleurgesteld over zijn tijd...
Vanavond weer op tijd op de Jan van Arkelweg zijn voor weer een criterium. Halvar fietste vanavond zeer goed, wist iets meer afstand te nemen van zijn directe concurent en vriend Maurits. 
Kjell fietste ook weer een ijzersterke wedstrijd, en hij was erg veel vooraan en voorin te vinden. Helaas bedacht 1 van de renners dat hij 1,5 km voor de finish nog wat wilde drinken, en gleed hard onderuit, en nam daarin nog een aantal andere renners en rensters mee.... Kjell kwam behoorlijk hard ten val, maar Kjell zou Kjell niet zijn als niet weer op zijn fiets zou stappen en de race uit zou fietsen... dus een aantal schaafwonden rijker (en een gehavende fiets :( )kwam hij over de finish...

Vrijdag 19 augustus 2016, 5e dag Tour de Junior. 
Vanmorgen vroeg weer de (3e) tijdrit van deze meerdaagse, 3,8km door een prachtige omgeving (dit blijft een onderdeel waar de jongens tegenop zien...). Halvar wilde erg graag de witte trui houden.. dus hij wist dat er een goede tijdrit uit zijn benen moest komen. Halvar zette een 3e tijd neer bij categorie 5 (een 14e tijd in cat 5 en 6 samen). Maar, hij verloor niet al teveel tijd, en mag het wit weer dragen tijdns de avondetappe. Categorie 5/6 ging na een stevige regenbui van start. Halvar had bedacht niet teveel risico te gaan nemen met zo'n nat parcours, omdat hij heel graag de witte trui mee naar huis wil nemen. Het parcours was een ronde van 3.9km. Halvar fietste een stabiele wedstrijd, wist voor een valpartij te blijven... en sprinte als 5e over de finish (1e van categorie 5). Morgen de laatste wedstrijd van een erg leuke meerdaagse.

Kjell fietste wederom een mindere tijdrit, en weet waar hij volgend seizoen aan moet gaan werken... ;)
Door de tijdritten staat hij niet al te best in het algemeen klassement, waardoor hij het liefst goede daguitslagen wil fietsen. Kjell fietste weer een sterke wedstrijd, was weer erg leuk om naar te kijken. De jongens categorie 7 en meiden nieuwelingen zijn goed aan elkaar gewaagd, en doen niets van elkaar onder.
Kjell begon vroeg aan de eindsprint, en werd helaas vlak voor de streep ingehaald. Kjell werd vanavond 2e!

Zaterdag 20 augustus 2016
6e, en tevens laatste dag van de Tour de Junior in Achterveld. 
Vandaag werd begonnen met de jeugdronde. Nu kon Cédric eindelijk weer zijn racefiets op, na een week toeschouwer te zijn geweest van zijn broers. Rond 11.45u viel het startschot voor categorie 3. Cédric fietste een sterke wedstrijd, en wist in de eindsprint als 1e! over de finish te komen!!

Om 13.00u viel het startschot voor categorie 5/6. De laatste/finale wedstrijd van deze meerdaagse. Halvar fietste een erg goede wedstrijd. In het begin van de wedstrijd werd er qua snelheid nog rustig gefietst. Maar na de eerste tussensprint werd er hard doorgefietst. Halvar wist als enige van categorie 5 bij de kopgroep te blijven. Hij wist goed mee te werken met de andere 6 koplopers, en dat was goed aan hem te zien. Het mooiste (zei Halvar na de wedstrijd) was dat veel ouders langs het parcours hem aanmoedigden. Halvar kwam in de eindsprint als 6e over de finish, dit was uiteraard als 1e van categorie 5. Hiermee was hij zeker van de witte trui!! Na de wedstrijd werd Halvar overladen met complimenten, hopen dat dit hem meer zelfvertrouwen heeft gegeven.


Na categorie 5/6 het startschot van categorie 7 en nieuweling meisjes. Er werd hard gekoerst in deze wedstrijd. Dat werd een gemiddelde van ruim 37km p/uur op het kleine 850 meter rondje. Kjell wilde weer erg graag een dagprijs, en was vaak hard werkend vooraan en voorin te zien. Kjell wist in de eindsprint als 2e! over de finish te komen! Toch wat dagprijzen gescoord deze week, 2x 3e en 2x 2e! Topper! Volgend seizoen meer trainen op de tijdrit Kjell?? 😉

's Avonds om 20.00u naar 'ons gebouw' voor de feestelijke prijsuitreiking, en afsluiting van een mooie week bij Tour de Junior!

Met dank aan vriMarten Breugemmemem Martine BasicLifefe voor het mogen logeren bij hen in Barneveld. En de gezelligheid van de trouwe supporters Mattheo en Joëlle Breugem!!

 
 

Nieuws

28-12-2018
Middagje bowlen

Even eens wat anders doen in de winter kan ook leuk zijn. We zien elkaar altijd in fietskleding en nu ... Lees meer »

02-12-2018
Introductie Kopen voor De Hoekse Renners

Beste leden, Vanaf vandaag is De Hoekse Renners aangesloten bij een nieuw soort clubactie om extra inkomsten ... Lees meer »

01-12-2018
Onderhoud racefiets

Service overzicht Sjaak Snel... Lees meer »