Cedric wint in Helmond!

18-05-2016

Cédric wint in Helmond!!
Maandag 16 mei 2016, vanmorgen weer vroeg (om 7.00u) vertrokken naar Helmond voor het baanomnium (een tijdrit, puntenkoers, en afvalrace). In de ochtend de beurt aan Cédric. Categorie 3 was verdeeld een 2 series, Cédric zat (obv uitslagen van dit seizoen) in serie 1, met rugnr 1. De tijdrit was 1 rondje op de baan (400m), Cédric wist in zijn serie hier de snelste tijd neer te zetten! Na de tijdrit de puntenkoers, 12 rondjes met 4 (tussen)sprints, en de eindsprint. Cédric wist alle sprints op zijn naam te zetten! Als laatste de afvalrace, deze begon goed, maar tegen de tijd dat de eindsprint eraan zat te komen, ontstond er enige onduidelijkheid. Elke ronde ging er 1 rennertje vanaf, en de ronde waarin Zoë en Cédric overbleven, ging iedereen (inclusief de 2 rennertjes) er vanuit dat deze ronde de laatste ronde zou zijn. Cédric zette een ijzersterke sprint in, won deze... en toen klonk de bel voor de laatste ronde... Zoë en Cédric waren al aan het uitrijden, en bijpraten toen zij van ouders langs de kant hoorden dat ze nog een keer de eindsprint moesten doen... Cédric zette de sprint wel in, maar had niets meer over, en Zoë had nog voldoende over om deze eindsprint te winnen. Het eindresultaat werd er niet minder om, en Cédric zette deze baanomnium op zijn naam!!

´s Middags mochten Halvar en Kjell hun omnium fietsen, de ochtend was al een uur uitgelopen, en de start vanaf categorie 5 was rond 15.00u. Halvar deed enorm zijn best met de tijdrit, en zette een 10e tijd neer. Tijdens de puntenkoers erg goed gefietst, maar geen punten weten te scoren in de tussensprints. Maar met de eindsprint wist Halvar als 2e over de streep te komen.. Tijdens de afvalrace werd Halvar 7e, dit resulteerde uiteindelijk totaal in een 6e plaats. Halvar scoorde hiermee toch nog een beker!

Kjell had zijn zinnen gezet op een goede tijdrit... Kjell wist op nog geen halve seconde van de nummer 1 een 2e tijd neer te zetten tijdens de tijdrit!! Trots vervolgde Kjell de volgende race, de puntenkoers. Kjell wist enige punten te scoren, maar wij denken dat er nog enige punten misten... Tijdens de afvalrace werd het een chaos! Renners die uit koers moesten, bleven doorfietsen.Dit zorgde voor flinke hinder van de renners die nog volop in de afvalrace zaten. Kjell kwam uiteindelijk flink gefrustreerd als derde over de streep. Hij werd in zijn laatste sprint gehinderd door renners die nog meefietsten, maar al uit koers moesten.... Hierdoor is hem een eerlijke kans afgenomen om te blijven strijden voor een 1e of 2e plaats in de afvalrace. De jury had hiermee een groot probleem, want diverse renners (en ouders) waren nogal boos/gefrustreerd vanwege de chaos. De jury besloot om de toegekende posities tijdens de afvalrace toe te kennen, waardoor Kjell uiteindelijk net naast het podium kwam, en 4e werd. Evengoed zijn we nog erg trots op de manier waarop hij zijn omnium heeft gefietst, en zichzelf heeft weten te overtreffen met de tijdrit...

Uiteindelijk konden we om 19.15u weer de auto in om nog anderhalf uur richting Barendrecht te rijden.... Het was weer een lange, leuke dag!‚Ä™#‎trotsemamma‚Ĩ

 
 

Nieuws

28-12-2018
Middagje bowlen

Even eens wat anders doen in de winter kan ook leuk zijn. We zien elkaar altijd in fietskleding en nu ... Lees meer »

02-12-2018
Introductie Kopen voor De Hoekse Renners

Beste leden, Vanaf vandaag is De Hoekse Renners aangesloten bij een nieuw soort clubactie om extra inkomsten ... Lees meer »

01-12-2018
Onderhoud racefiets

Service overzicht Sjaak Snel... Lees meer »