Cedric behaalt 1e plaats in Leiden!

23-04-2016

Vandaag, zaterdag 23 april 2016, weer een NK selectie wedstrijd op het programma voor de jongens. De wedstrijd was vandaag in Leiden, een leuk, maar pittig parcours met een klimmetje erin.

Cédric was de eerste van de broers die van start ging. Categorie 3 ging voor 8 ronden, 12 km, van start. Cédric fietste weer een sterke wedstrijd. Hij wist ook vandaag weer hard te werken, was weer veel vooraan en voorin te vinden. Met een gemiddelde van 33km p/uur werd er best hard gefietst. Voordat de eindsprint komt, moeten de kinderen goed hun positie zoeken, want na een scherpe bocht komt al snel de finish streep. Cédric had zich goed in de midden vooraan gepositioneerd voordat het laatste stukje naar de finfishstreep kwam. Je ziet hem op de foto nog omkijken.... gaat het me echt lukken..... En ja hoor! Zijn arm mocht de lucht in... Cédric wist vandaag de wedstrijd te winnen!!!


Halvar mocht na de pauze van start in categorie 5, 14 ronden, 22 km. De loting kon beter.... maar, Halvar wist zich gelukkig vrij snel naar een betere positie te fietsen. Halvar fietste een stabiele, snelle race. Dit keer werd er flink hard aan getrokken, en werd het peleton al snel wat uitgedund, ook hier werd hard gefietst, gemiddeld 36km p/uur. Vandaag had Halvar toch wel zijn zinnen gezet op een betere eindsprint. Helaas was er een ouder zo dom om in de laatste scherpe bocht te gaan staan, half op het parcours, dat diverse kinderen werden gehinderd, waaronder Halvar. 'Ik reed die vrouw bijna aan', zei Halvar geschrokken. Maar, al met al als 7e over de eindstreep. Zeker geen slechte wedstrijd!

Als laatste ging Kjell van start. Hij had er iig erg veel zin in! In categorie 7 werd ook weer vreselijk hard gefietst, gemiddeld 38km p/uur... Kjell had er soms even moeilijk mee.. maar wist door zijn pijn heen te bijten, en bij de kopgroep te blijven. Hij zei dat er soms zo enorm hard gereden werd, dat de snelheid opklom naar 55km p/uur. Gelukkig waren er ook even momenten van rustig rijden, voor de nodige herstel. De eindsprint ging goed, en Kjell wist als 6e! over de finish te komen. Kjell vond zelf dat hij een betere positie had moeten uitzoeken voor de eindsprint... maar deze trotse mamma vond de uitslag meer dan prima!! Alle drie de jongens hebben weer goede zaken gedaan voor punten voor het NK...

 
 

Nieuws

28-12-2018
Middagje bowlen

Even eens wat anders doen in de winter kan ook leuk zijn. We zien elkaar altijd in fietskleding en nu ... Lees meer »

02-12-2018
Introductie Kopen voor De Hoekse Renners

Beste leden, Vanaf vandaag is De Hoekse Renners aangesloten bij een nieuw soort clubactie om extra inkomsten ... Lees meer »

01-12-2018
Onderhoud racefiets

Service overzicht Sjaak Snel... Lees meer »