Cédric wint de veldrit in Moergestel!

10-12-2016


Vandaag, zaterdag 10 december 2016, naar Moergestel afgereisd met Halvar en Cédric voor een nationale veldwedstrijd. Het parcours in Moergestel is uitdagend. De start is op een paar honderd meter asfalt welke in een scherpe bocht het bos in gaat. Veel bochten en onverharde grond naar de trap waar diverse steile stijg en daal stukken, en wat grotere heuvel in het bos om weer draaiend en kerend richting de start/finish te fietsen.

Cédric heeft een goede loting, staat 4e in het klassement, dus eerste startrij. De start van Cédric was niet goed.... hij wist nog wat te herstellen op het asfalt voordat de renners het bos in fietsten. Cédric ging als 8e het veld in. De voorste renners fietsen direct hard door, twee renners wisten een gat te slaan met de rest. Cédric begon aan zijn inhaalslag, en zette alles op alles om naar de twee koplopers te fietsen. Hij had er drie ronden voor nodig, maar hij sloot aan bij Jente en Antoine. Cédric wist zelfs de koppositie over te nemen, en de drie trapten hard door. Antoine en Cédric wisten weer een klein gaatje met Jente te slaan, en maakten er weer een mooie onderlinge strijd van. In de laatste helft van de laatste ronde fietste Antoine voor Cédric, ze beklommen de heuvel en reden hard naar beneden. Antoine viel hard onderuit met Cédric in zijn wiel, Cédric twijfelde (zal ik helpen of rijd ik door)... hij koos ervoor om door te fietsen.. De jury zat te slapen 😴, en bij het passeren van de eindstreep belde de jury voor de laatste ronde voor de achterblijvers, en hadden niet door dat de winnaar en de nr 2 over de streep kwamen.... Cédric had het zelf ook niet in de gaten, en bleef hard doortrappen. Ook de nr 2, Jente, bleef hard door trappen. Toen de jongens alweer buiten gehoorafstand van de jury waren riepen ze om dat de nrs 1 en 2 over de finish waren gekomen..... maar die fietsten nog hard door 🤔😁 
Halvar staat 10e in het klassement, en startte vanaf de tweede startrij. Vandaag eindelijk een goede start! Halvar fietste een sterke wedstrijd (hoewel hij daar zelf andere gedachten over heeft). De hele wedstrijd rond de 12e positie gefietst. De trap nam hij snel, sprong van zijn fiets, tilt 'm op zijn schouder, en rende de trap op. Halvar mistte ook deze wedstrijd de balkjes.. hij had graag over balkjes gesprongen 😁Terwijl de twee jongsten in Moergestel fietsten was opa Noordam met Kjellnaar Amersfoort. De start van de nieuwelingen was chaotisch, de eerste start een valpartij waardoor er opnieuw gestart werd. Het startschot van de herstart werd niet door iedereen gehoord waardoor de renners voor Kjell niet direct meestartten... Kjell heeft verder een nette wedstrijd gefietst, en opa weer een paar filmpjes gemaakt. 

Foto's van Cédric zijn gemaakt door Lisette Derksen en de foto's van Halvar door Rianne den Breejen. De filmpjes van Kjell zijn gemaakt door opa. Thanks!!!

 

 
 

Nieuws

28-12-2018
Middagje bowlen

Even eens wat anders doen in de winter kan ook leuk zijn. We zien elkaar altijd in fietskleding en nu ... Lees meer »

02-12-2018
Introductie Kopen voor De Hoekse Renners

Beste leden, Vanaf vandaag is De Hoekse Renners aangesloten bij een nieuw soort clubactie om extra inkomsten ... Lees meer »

01-12-2018
Onderhoud racefiets

Service overzicht Sjaak Snel... Lees meer »