Het zomerseizoen van 2018 van de Jeugdafdeling

Het zomerseizoen zit erop. Van einde maart tot half oktober met een korte stop tijdens de grote vakantie hebben we er +/- 50 trainingen op zitten. Echt je staat versteld van hoe snel de meeste jeugdleden de fiets al gaan beheersen na enkele trainingen. Ook nu weer zijn er dit jaar weinig of geen valpartijen geweest. Dit alles is te danken aan het feit dat  je eerst met een trainer op de baan wat rondjes rijdt om de fiets te leren beheersen en om wat tips te krijgen waar je op moet letten. Dit kan op je eigen fiets of op een fiets met een helm van de club. Na drie trainingen moet je dan beslissen of je lid wordt. Tevens heeft de club enkele fietsen die te huur zijn en je niet zelf gelijk een fiets hoeft te kopen zodat je niet al geld voor een dure fiets hoeft uit te geven.

Enkele voorbeelden wat je zoal in het begin leert:

Je leert het bedienen van de versnellingen, met beide handen remmen en op tijd niet te vroeg en niet te laat je voet uitklikken (als je al klik pedalen hebt) en op de grond zetten. Je leert waar moet je kijken als je in een peloton rijdt. Dus niet naar het achterwiel van je voorganger maar naar de voorste rijder in het peloton. Ook is het belangrijk altijd je handen bij de remmen te hebben. Dit zijn enkele voorbeelden van handelingen dat je als eerste leert voor je met de andere in een groep mag gaan rijden.  Hierdoor hebben we in al die jaren weinig valpartijen gehad.

Dit afgelopen jaar is er helaas is één lid een andere sport gaan doen dit jaar maar zijn er drie nieuwe leden bijgekomen. Dat is mooi want hoe meer leden des te leuker het wordt.  Het komende jaar gaan we er alles aan doen om meer jeugdleden te krijgen!

 

Wat doen we in de winter aan activiteiten?

De wegtrainingen zijn gestopt maar we gaan nog wel wat doen met zijn allen om deze winter de opgebouwde conditie vast te houden.

  • We zijn uitgenodigd om bij de ouders van Yara Volmer op 30 oktober te komen trainen op de Tacx (hometrainer).
  • We gaan in het bos Mountainbiken
  • We gaan een keer naar de Bowlingbaan
  • We gaan trainen op de Trimbaan in Barendrecht
  • We gaan aan het einde van de winter nog een keer op de Tacx

Als we dit achter de rug hebben gaan de trainingen op de baan bijna weer beginnen.

 

Het komende zomerseizoen 2019

Zodra het water van de IJs- en Skeelerbaan is op Putterhoek en de tijd verzet dan blijft het tot 8 uur licht en gaan de trainingen weer beginnen op de dinsdag en op de donderdag van 18.45 tot 20.00 uur.

Afgelopen jaar was er een renner die enkele keren met de Nieuwelingen/Junioren heeft mee getraind. Dat was goed bevallen. De contacten waren goed dus het ziet er naar uit dat het meetrainen met de Nieuwelingen/ Junioren  het aankomende seizoen ook doorgang gaat vinden. Kortom het komende seizoen richten we zo in dat een ieder op eigen niveau kan trainen en wie weet in de toekomst ook wedstrijdjes kan gaan rijden. Maar daar moet eerst weer flink getraind voor worden!

Voor de jeugd hebben we ook een paar renners op het oog waar we mee in gesprek gaan. Als je interesse hebt om wat te doen neem contact op met het bestuur. Je zou het ook kunnen combineren bijvoorbeeld met je eigen trainingen. In overleg zijn er diverse dingen te bespreken.

We willen ook een team samenstellen die meer aan promotie gaat doen. Er zijn al enkele ouders die aangeboden hebben om wat voor de club te willen doen. Dit kan ook zijn door hulp op de baan maar ook een paar ogen extra als we met de wat oudere de weg opgaan. Dan trainen we ook op zeer rustige plekken rond Puttershoek zoals b.v. bij de fietstunnel van de Heinenoordtunnel of op de dijk achter Heinenoord waar ook geen auto's komen. 

 
 

Nieuws

18-02-2019
Start2Bike

In samenwerking met het Hoeksche Waards Damespeloton zijn we dit jaar de Start2Bike locatie in de Hoeksche ... Lees meer »

17-02-2019
Wintertraining jeugd: Tacxtraining 12 februari

We zitten alweer in februari. Nog even, nou ja nog even en we gaan weer buiten fietsen.Nu half februari ... Lees meer »

13-02-2019
Jeugdwielertrainer worden iets voor jou?...

Wie zou binnen onze club een goede jeugdtrainer zijn? Of ben je dat misschien zelf? Ben of ken jij een ... Lees meer »