En weer is het droog. En weer is het mooi fietsweer. En weer zijn er 18 man die het aandurven om een rondje mee te fietsen. De ochtenden beginnen wel wat koeler te worden. Dat was te zien want het merendeel had de mouwtjes aan.

Vorige week de Hoekse Waard uit via de Kiltunnel, vandaag gaan we via de Haringvlietbrug naar Oude-Tonge en ook weer terug. Er stond een lichte tegenwind. De snelheid lag even onder de 30 km/uur. Het was bij de brug een drukte van belang. Het leek wel dat alle groepen vandaag de Hoekse Waard verlieten via de brug. Er verzamelde een groep van een man of tien bij de brug die op het punt stonden om te vertrekken. Barrhopoort kwam er aan met een man of vijftien, op de brug werden we ingehaald door een wat snellere groep van een man of acht. Ik maakte me al een beetje zorgen op de brug, als alles Goeree-Overflakkee opgaat en ze drinken allemaal koffie in Oude-Tonge hebben ze dan wel genoeg koffie en als ze allemaal een puntje nemen, kan het wel eens zijn wie het eerst komt wie het eerst maalt. Gelukkig gingen deze alle rechtdoor Brabant in en wij rechtsaf Goeree-Overflakkee op.

Het liep lekker, helaas ging de route aan het einde van de dam niet via de doorgaande weg maar over het voor een grote groep te smalle fietspad en met steeds meer bulten erin van de wortels van de bomen die het asfalt omhoog drukken. In de route zijn wat lussen gemaakt om aan de kilometers te komen. Vijf kilometer voor Oude-Tonge werden we een doodlopende weg in gestuurd. Zo te zien liep de weg door tot de andere dijk dus we wagen het maar. Helaas dus niet halfweg was er een sloot waar een zo te zien niet zo'n al te beste plank over lag en we het maar niet gewaagd hebben om erover te gaan. Terug en van hier uit de kortste weg naar Oude-Tonge.

Het is daar goed toeven. Een flink terras waar je goed kunt zitten. De meesten namen koffie, ze hebben daar heerlijke wafels met aardbeien die er besteld werden en het gebruikelijke appelpuntje. Het puntje kreeg deze keer geen negen of negen en half maar een 10 min. Wat het verschil is? Vraag het Ricard Kruithof volgen de week, die gaf het cijfer.

De terugweg moet een eitje worden met de wind die er inmiddels stond. Op het fietspad langs het water naar de Gallantesehaven waaide hij nu niet echt zoals beloofd uit zuidwest maar kwam meer uit het zuiden zo te voelen want we hadden niet echt voor de wind. We reden van hier uit langs de windmolens waar enkele jaren geleden een paar monteurs zijn verongelukt toen er brand ontstond en ze als ratten in de val zaten naar Ooltgensplaat.

Na een kilometer of 5 was het rondje rond op Goeree-Overflakkee en zaten we weer op de dam richting de Haringvlietbrug. Deze keer geen oponthoud bij de brug en zo waren we rond één uur terug. 

Volgende week een rondje door de altijd mooie Alblasserwaard v.v. Kiltunnel

Flip

 
 

Nieuws

18-02-2019
Start2Bike

In samenwerking met het Hoeksche Waards Damespeloton zijn we dit jaar de Start2Bike locatie in de Hoeksche ... Lees meer »

17-02-2019
Wintertraining jeugd: Tacxtraining 12 februari

We zitten alweer in februari. Nog even, nou ja nog even en we gaan weer buiten fietsen.Nu half februari ... Lees meer »

13-02-2019
Jeugdwielertrainer worden iets voor jou?...

Wie zou binnen onze club een goede jeugdtrainer zijn? Of ben je dat misschien zelf? Ben of ken jij een ... Lees meer »