8 april

Vorige week zondag wisten ze al te vertellen dat het dit weekeind 20 graden zou worden. Als je de laatste weken bekijkt dan was het bijna niet tegeloven. Dat zal dan wel werd er gezegd. S, morgens 10 en s, middags 10 zeker dan heb je ook 20 graden. Hoe verder je in de week kwam hoe meer het erop ging lijken dat de weermannen gelijk gingen krijgen. Gisteren, zaterdag was het al een lekker temperatuurtje en van morgen leek het weer mooi te gaan worden. De ochtenden beginnen nog koud maar met een graad of 12 voelt het al lenteachtig aan. 2/3 van de 14 man was in de korte broek en een enkeling met korte mouwen.

De route liep een stukje door de Alblasserwaard. De koffiestop was gepland op 42- 43 km bij De krom. We hadden op de Zeedijk, na de twee bochten in de dijk linksaf gemoeten zoals we altijd rijden via de Meeuwenseweg. Daar schoten we per ongeluk voorbij. Geen ramp rijden we deze keer via De Kop van het Land en komen we 4 km verder weer op de route. Leen de Haan reed lek. De bandenwissel ging niet vlot, er was iets met de patroon waardoor er geen lucht uit kwam. Door het oponthoud werd besloten om de lus die we voor de koffie zouden rijden er na te doen om vroeger bij de koffie te zijn. Achteraf een goed besluit geweest want tegen dat wij daar weggingen liep het terras bomvol.

 

Links en rechts slingerend door de dorpjes vervolgde we de weg. In Bleskensgraaf kwam net de kerk uit. Menige club zou jaloers worden als je ziet hoeveel trouwe leden daar naar buiten kwamen. Het is een koeienstreek. Net buiten het dorp kom je tussen de weilanden te rijden. Voor de koeien zouden de nachten nog wel te koud zijn want er liepen er nog niet veel in de wei. We naderden Alblasserdam. De brug over De Noord over. Er werd stevig door getrokken de brug op maar na een paar ritten zie je dat de conditie al beter wordt want er kwam niemand in moeilijk heden. Op de Pruimendijk naar Rijsoord staan er nogal wat versmallingen en er zitten wat onoverzichtelijke bochten in. Verstandig is het wel om dan een beetje rechts aan te houden. Er was even een lichte paniekreactie omdat er een auto een beetje hard aan kwam rijden. Helaas zie ik nog steeds enkele met de handen kort bij elkaar rijden. Als je in een peloton rijdt is het de regel dat je altijd met je handen bij de remgrepen zit. Als er plots geremd moet worden ben je altijd een fractie later met remmen dan een ander en gevolg kan zijn dat je bij je voorganger naar binnen rijdt met de nodige schade tot gevolg.

Net voorbij het vroegere Wapen van Rijsoord, wat trouwens nog steeds dicht is zo te zien, een nieuw fietspad door een nieuw aan te leggen natuurgebied. Zo missen we wel de mooie vormen van de natuur die er midden in de zomer soms te zien zijn langs Het Waaltje.

Nu nog even de Heinenoordtunnel en we zijn weer op vertrouwd grondgebied.

Hier splitste de groep. Er is vandaag op sportgebied zoveel te doen en er zijn er die willen dat volgen. Er is de Rotterdammarathon, Parijs- Roubaix, Formule 1, Jos Verstappen.

 

Bij leven en wel zijn tot volgende week, dan gaan we via de Kiltunnel naar Oudenbosch en terug over de Haringvlietbrug 85 km.

 

Flip

 
 

Nieuws

28-12-2018
Middagje bowlen

Even eens wat anders doen in de winter kan ook leuk zijn. We zien elkaar altijd in fietskleding en nu ... Lees meer »

02-12-2018
Introductie Kopen voor De Hoekse Renners

Beste leden, Vanaf vandaag is De Hoekse Renners aangesloten bij een nieuw soort clubactie om extra inkomsten ... Lees meer »

01-12-2018
Onderhoud racefiets

Service overzicht Sjaak Snel... Lees meer »