7 oktober 2018

Wat gaat de tijd snel het zomerseizoen zit er bijna alweer op. We hebben nog maar één rit te gaan buiten de Hoeksewaard. Dan nog de soep rit en we beginnen aan het winterrondje. We klagen niet, 2018 zal een jaar zijn die lang in het geheugen zal blijven hangen wat het weer betreft.

Vanmorgen dus ook weer mooi, wel wat koeler maar nog steeds schitterend weer. Velen waren in het lang, wat niet verveelde met slechts 10 graden bij de start om 9 uur. Toch waren er 19 op komen dagen. Een ingelaste rit als vervanger van de Ladies en Gentlemen rit die voor dit weekend in het programma staat. We gaan vandaag even naar Etten- Leur. De wind kwam ergens uit het noorden of noordoosten wat betekende dat we hem een grootgedeelte mee hebben. Over de Moerdijkbrug gelijk rechtsaf naar beneden richting Lage-Zwaluwe. Noem het maar het Puttershoek van Brabant, de dijk daar is net zo slecht als het Schouteneinde op Puttershoek, de weg is er met het vliegtuig gestraat lijkt wel. We passeerde het halvezolenlijntje een enkelspoor lijntje waar vroeger de onderdelen waar schoenen van werden gemaakt over naar de fabrieken werden gereden o.a. naar Waalwijk. Wat verder nog een bijna valpartij. Iemand raakte met het voorwiel het achterwiel van zijn voorganger maar gelukkig bleef alles overeind. We naderde de koffiestop. We komen er al jaren helaas reedt de helft van het peloton er finaal voorbij. Oorzaak kan zijn het heeft 2 namen, het is Hotel geweest en hete Hof van Holland, het café heeft de naam van de eigenaar Café Roelofs wat er ook opstaat.

De koffie kwam en de meeste hadden het al op en het puntje was er nog niet dat duurt wat lang, bij navraag stond het nog in de oven om een beetje op temperatuur te komen, nou ja beter dit dan als vorige week dat het ijs er nog in zit.

Op de terug weg hadden we wat meer tegen wind. Na enkele kilometers net voorbij de molen De Lelie hadden we even rechts gemoeten om een rondje te maken en enkele km, s verder op weer op de doorgaande weg te komen voor de kilometers. Och dan maar wat minder km, s. Op de Moerdijkbrug werd er stevig door getrokken en er werd vanuit het achterveld geroepen of het wat minder kon. De Kiltunnel is altijd een scherprechter, daar moet de energie er nog even uit en is het finale. Op dorp wordt er weer verzameld en gezamenlijk wordt er teruggereden naar de ijsclub. We waren bijna en uur vroeger dan vorige week, even over halfeen waren we terug.

Volgende week dan helaas de laatste rit voor dit jaar buiten de Hoeksewaard. Ook de laatste rit dat er om 9 uur wordt vertrokken. Kiltunnel, meestal daar de snelste koffiestop in Geertruidenberg en terug weer door de Kiltunnel.

 

Flip

 
 

Nieuws

18-02-2019
Start2Bike

In samenwerking met het Hoeksche Waards Damespeloton zijn we dit jaar de Start2Bike locatie in de Hoeksche ... Lees meer »

17-02-2019
Wintertraining jeugd: Tacxtraining 12 februari

We zitten alweer in februari. Nog even, nou ja nog even en we gaan weer buiten fietsen.Nu half februari ... Lees meer »

13-02-2019
Jeugdwielertrainer worden iets voor jou?...

Wie zou binnen onze club een goede jeugdtrainer zijn? Of ben je dat misschien zelf? Ben of ken jij een ... Lees meer »