30 september 2018

Vorige week het verslag zeker gemist? Dat kan kloppen want er was regen opkomst dus waren er maar enkele in fietskleding. Het was om 8.30 uur nog droog dus zijn er 4 vertrokken maar wel in de Hoeksewaard gebleven. Ze hebben het nog een halfuurtje redelijk drooggehouden maar toe kwamen de buien. De één na de ander en steeds harder. De bikkels hadden 60 km bij terugkomst op de teller staan.

Het zag er vanmorgen mooi uit maar het was wel koud. Slechts 4 graden gaf de thermometer aan. Het merendeel was in het lang en zelfs gewapend met handschoenen. Toch stonden er 16 aan het vertrek. 

Naar Dorst net achter Breda, dus Kiltunnel vv. We waren nauwelijks vertrokken en de eerste lekke band hadden we. Zo kort nog dat het de moeite was om de grote fietspomp even te halen. Hierdoor vertrokken we een kleine 10 minuten later. Er stond niet veel wind en het grootste deel hadden we de wind in de rug. Het tempo zat er lekker in en met een snelheid van rond de 30 km/uur schiet je dan lekker op.

Het eerste gedeelte tot Terheijden was de gebruikelijke route. Enkele kilometers over het kanaal een extra rondje om het verschil van het vertrekpunt te compenseren. Pakweg 3,5 km verder kwamen we weer op de vertrouwde route. In het bos waar je beter achter elkaar dan naast elkaar kan rijden was het gelukkig nog niet druk. Aan het eind even rustiger zodat alles weer bij elkaar kon komen, een paar slokken uit de bidon en gaan met die banaan. Laten ze nou een schitterend mooi fietspad gemaakt hebben zo, n beetje vanaf het pannenkoekenhuis en het vaste mountainbikeparkoers tot net voor de spoorlijn even voor Dorst. Een betonnen fietspad van wel 4 meter breed. Door het wat latere vertrek waren we een kleine 10 minuten voor elf bij de koffie. Naast het café staat een kerk, of staat het café naast de kerk? Maakt niet uit we werden er met klokgelui binnen gehaald. Jongens wat een ……………… herrie.

Gelukkig zette de dominee of pastoor dat ding snel af en konden we rustig op het terras en in de zon ons bakkie koffie drinken. De punt kreeg deze keer een min hij was veel te koud. Na nog een bakkie was het weer tijd om aan de terugweg te beginnen.

Honderdmeter terug naar de kruising, oversteken en een kleinstukje van de vroegere Baronietocht volgen. We reden door Bavel, Ginneken, Ulvenhout vermoedelijk nog een stukje Breda in ieder geval veel door de woonwijk een minder mooi stukje de moeitewaard om te kijken of er andere wegen zijn die naar Puttershoek zijn. Eenmaal dit achter ons gelaten te hebben en weer buiten de woonkernen konden we weer een beetje door rijden. Prinsenbeek kwam inzicht. Hier ook nog even een lusje gemaakt voor we de kant van de Moerdijkbrug op gingen.

Zevenbergsehoek, wegwerkzaamheden, een omleiding, met de fiets zouden we er wel langs kunnen. Dat kon wel over rubbermatten en rijplaten. Helaas rolde er bijna stilstaand iemand om gevolg de fiets schakelde niet meer zo lekker.

De Moerdijkbrug op kreeg Herman het moeilijk. Er viel een klein gaatje maar met het afrijden van de brug sloot alles weer aan. Niet vreemd heeft weken niet kunnenfietsen door een val en dat merk je en gaat het kaarsje wat eerder uit dan normaal. Het viaduct over de A 16 over. Nog 5 km en we draaien de Kiltunnel in en zijn we weer op vertrouwd grondgebied. Nog even wachten, een enorme knal, geen twijfel mogelijk dat is een lekke band. Twee sneetjes in de binnen band is een stootlek. Ergens overheen rijden en een stootlek is toch vaak dat je op te zachte banden rijdt. Ander bandje erin en weer verder. Het was inmiddels al 1 uur dus zouden wat later dan gebruikelijk op Puttershoek zijn. Het werd steeds later. Rustig door s- Gravendeel zodat ieder weer bij kan komen. Bij de begraafplaats miste we Peter. Hier maar even wachten en terugrijden Peter voelde wat achter aan zijn fiets. Gekeken zat de buiten band bij het ventiel tussen de buitenband en velg. Het zoveelste oponthoud deze morgen dus. Met al de storingen en problemen was het bijna toen we terug waren.

Er was heel wat te bespreken, maar onder het genot van wat alcoholische sportdrank waren we het er snel over eens dat het een rit was met ups en downs.

Let op! Volgende week als alternatief voor de in het programma staande Gentlemen en Ladiesrit gaan we naar Café Hof van Holland in Etten-Leur 85 km Vertrek om 9.00 uur

 

Flip

 
 

Nieuws

18-02-2019
Start2Bike

In samenwerking met het Hoeksche Waards Damespeloton zijn we dit jaar de Start2Bike locatie in de Hoeksche ... Lees meer »

17-02-2019
Wintertraining jeugd: Tacxtraining 12 februari

We zitten alweer in februari. Nog even, nou ja nog even en we gaan weer buiten fietsen.Nu half februari ... Lees meer »

13-02-2019
Jeugdwielertrainer worden iets voor jou?...

Wie zou binnen onze club een goede jeugdtrainer zijn? Of ben je dat misschien zelf? Ben of ken jij een ... Lees meer »