29 juli 2018

Na de hitte van de afgelopen dagen was het fijn dat het vandaag wat koeler was want er stond  een 100+ km rit geplandnaar Oostvoorne. Vertrek was ditmaal om 8:30en al vroeg verzamelden er een man of 12 in het clubhuis. En bovendien zelfs 3 nieuwe leden, dat is altijd goed. We vertrokken via de Blaakschedijk naar de Heinenoordtunnel, er stond een redelijke straffe wind vanuit het zuiden/zuid-oosten waardoor op het gemak met 32km/u richting tunnel ging. We gingen weer “gewoon” via de langzaamverkeer buis want dit is toch een stuk prettiger dan halverwege de afdaling jezelf door de hekken persen de fietsbuis in.. Eenmaal aan de Noord-kant boven gekomen stonden er nog een man of 8 ons op te wachten en zodoende gingen we met een peloton van zo’n 20 man naar Oostvoorne. 

Vanaf Barendrecht reden we op het fietspad langs de Gaatkensplas naar de Koedood om aan het eind linksaf te slaan en de Essendijk richting Rhoon op te draaien, ook dit reed weer lekker door en voor je het wist waren we al in Hoogvliet. Daar draaiden we de Spijkenisserbrug en werd iedereen gewaarschuwd voor de gevaarlijk put aan het einde van de brug waar in de afgelopen weken al meerdere fietsers  gevallen zijn..

Spijkenisse uitrijdend via de Brielse maasdijk ging het ook weer op een mooi tempo van zo’n 31km/u waardoor je hier en daar al wat hoorde dat de terugrit nog weleens tegen zou kunnen vallen want de wind was best stevig. De Brielse maasdijk loopt bijna helemaal tot aan Oostvoorne dus was het praktisch alleen nog maar “rechtdoor”. Overigens kreeg je een beetje een herfst gevoel door de vele bladeren en takken welke overal lagen en moest er 2 maal geremd en uitgeweken worden voor loslopende schapen!

Ook werden we 2 maal ingehaald door een ander peloton en 1 van ons maakte gretig gebruikt van hun tempo om er even bij aan te sluiten. Deze zagen we dan ook pas weer terug bij Oostvoorne! 

Vroeger dan gedacht kwamen we aan bij strandpaviljoen “de Stormvogel” en bestelden de meesten een koffie/cola/chocomel met appelpunt om weer met nieuwe energie de terugreis te kunnen beginnen want er zou me toch een bak tegenwind staan. Dit viel gelukkig nog enigszins mee en kwam vaker van opzij en schuin achter waardoor er wederom met een mooi tempo via Rockanje, Hellevoetsluis en Zuidland richting Spijkenisse reden. Zonder problemen kwamen we aan bij het pontje en voor je wist stonden we weer in de Hoeksche Waard en kozen we richting clubhuis, daar aangekomen nog even een drankje en een praatje en deze mooie rit zat er weer op.

Volgende week Brabant weer in voor een rit van 85km en wel naar de Haagse Beemden/Breda en dan zal uw vaste verslaggever waarschijnlijk wel weer aanwezig zijn. 

Erik

 
 

Nieuws

18-02-2019
Start2Bike

In samenwerking met het Hoeksche Waards Damespeloton zijn we dit jaar de Start2Bike locatie in de Hoeksche ... Lees meer »

17-02-2019
Wintertraining jeugd: Tacxtraining 12 februari

We zitten alweer in februari. Nog even, nou ja nog even en we gaan weer buiten fietsen.Nu half februari ... Lees meer »

13-02-2019
Jeugdwielertrainer worden iets voor jou?...

Wie zou binnen onze club een goede jeugdtrainer zijn? Of ben je dat misschien zelf? Ben of ken jij een ... Lees meer »