29 april 2018

Vandaag was het helaas wat minder weer dan de voorgaande weekenden. Er was regen voorspeld en dat was te zien op de buienradar. Een grote vlek met regen was te zien boven Brabant, precies waar we die dag heen wilden, namelijk via de Kiltunnel naar het vliegveld van Seppe. Desondanks waren er toch 10 man op komen dagen in het clubhuis.

Tijdens het verzamelen bij clubhuis was het wonderwel droog en ik hoorde dan ook de opmerking “die bui lost wel op”. Vol goede moed vertrokken we met zijn 10en richting Kiltunnel, net na de Kiltunnel kwamen we er achter dat de “bui die op zou lossen” niet was opgelost maar ons liet voelen waar wij de rest van de rit mee te maken zouden hebben, namelijk regen en kou.

Op het fietspad langs de Kil kozen 2 man ervoor om terug te keren, en dat was misschien wel zo verstandig ook want eer wij bij de Moerdijkbrug waren we al doornat van de regen. Sommige hadden al een regenjasje aan, anderen kozen er voor die te bewaren voor de terugrit en weer anderen dachten nog dat het lente was.

Op de Hoge Zeedijk kregen we nog een mooie strook kasseien voor de kiezen maar deze was te ontwijken door er langs te rijden en gezien de gladheid was dit we verstandig. Op een punt moest er toch dwars overheen worden over gestoken en toen een van ons begon te glijden en gelukkig niet viel kreeg je toch het gevoel van een echte voorjaarsklassieker.

Aangekomen bij vliegveld Seppe eerst maar even toestemming gevraagd of wij binnen mochten komen met onze natte pakkies en dat was gelukkig geen probleem. Na de koffie en gebak moesten we weer de pedalen op en dat viel toch tegen in je natte pak na in een warm restaurant gezeten te hebben, diverse onderkaken gingen door de kou een eigen leven leiden.

Ook had ondergetekende een probleem met de remmen maar door prima hulp van de anderen zonder brokken door het Brabantse land heen weer veilig aangekomen in Puttershoek! De warme douche was deze keer extra genieten na 90km in een nat pak.

 

Erik

 
 

Nieuws

18-02-2019
Start2Bike

In samenwerking met het Hoeksche Waards Damespeloton zijn we dit jaar de Start2Bike locatie in de Hoeksche ... Lees meer »

17-02-2019
Wintertraining jeugd: Tacxtraining 12 februari

We zitten alweer in februari. Nog even, nou ja nog even en we gaan weer buiten fietsen.Nu half februari ... Lees meer »

13-02-2019
Jeugdwielertrainer worden iets voor jou?...

Wie zou binnen onze club een goede jeugdtrainer zijn? Of ben je dat misschien zelf? Ben of ken jij een ... Lees meer »