Zondag 26 augustus 2018

Even de ritten geteld die we al gereden hebben. Het is vandaag alweer de 26e rit van de 34 die we vandaag gaan rijden. Nog maar 8 ritten en het winterrondje gaat beginnen. Een jaar is zo voorbij voor je het weet is het kerstmis en nieuwjaar en zijn we weer een jaar ouder geworden.

Een rondje via Steenbergen, koffie op de sluis bij De Heen en terug door de polder zodat we weer uitkomen in Dinteloord en zo terug naar de Volkeraksluizen en de Haringvlietbrug terug de Hoeksewaard in. Dus niet zoals we hem al een paar keer gereden hebben over Goeree-Overflakkee en de Sint Philipsdam.

Het was wat frisser dan we gewend zijn de laatste maanden. Diverse met lange mouwen en 2 of drie zelfs met beenstukken aan. We vertrokken met 10 man vanaf Puttershoek ervan uitgaande dat er vast nog wel wat bij de brug aan zullen sluiten. Er stonden er vier ons op te wachten dus met een peloton van 14 man reden we Brabant in.

Leen had de G.P.S.-route eens bekeken en de route liep vanaf Dinteloord tot Steenbergen over het niet al te brede fietspad. In Dinteloord links en tussen de kassen door reden we tegen de Steenbergsevliet aan, hier rechts tot de hoofdweg en net voor de brug over de Steenbergsevliet kwamen we met enkele kilometers meer pas weer op het fietspad. Niet door het centrum van Steenbergen maar de weg net voor waar de huizen beginnen is ook niet verkeerd om te rijden. Je moet altijd om de haven heen om richting De Heen te komen. Eenmaal daar voorbij kom je op rustige dijken en wegen. Een heel enkele keer kom je er een fietser of auto tegen. Door de slinger die we volgens de route moesten maken bij De Heen eruit te laten waren de extra km's ook weer weg gewerkt.

De temperatuur was 16 of 17 graden. Er werd neergestreken op het terras. De meesten zaten beschut met de wind, enkele zaten op de wind maar gelukkig lagen er wat dekens waar ze onder konden kruipen. Of er vanmorgen wat in de lucht zat weet ik niet maar het ging erop zou ik je vertellen. Ze gingen tekeer niet normaal enkele zaten niet ver van hyper af. Maar goed de koffie was goed de puntjes kregen een cijfer wat varieerde van een 7 tot een 9. Na dit genuttigd te hebben en wat tot rust gekomen was het weer tijd voor de terugreis. Helaas de prijs was wat aan de stevige kant dat was dan een minpuntje. 

Op de terugweg zouden we wat meer voor de wind moeten hebben want we hadden al de nodige kilometers de wind op kop gehad. Het leek wel of de wind wat zoekende was we hadden hem niet echt vanachter. Met het zonnetje op de bol en de wind voor het grootste gedeelte in de poeperd liep het lekker. Tot we van de Boompjesdijk linksaf de weg in moesten naar de Bloemendijk. De eerste paar honderdmeter ging goed tot het een Stade Bianchi werd of te wel een grindweg. Laten we toch maar omdraaien en de gebruikelijke route nemen naar Dinteloord. Met het binnen rijden van Dinteloord sinds weken, misschien wel maanden lek. John was de (on)gelukkige. We geven John deze keer de schuld. Als hij niet was lek gereden hadden we niet voor de Haringvlietbrug gestaan.

Ondanks een lekke band en een open brug waren we weer mooi tussen halfeen en één uur thuis.

 

Volgende week via de Kiltunnel naar Zevenbergen en koffie bij Brasserie 't Sas. De koffiestop is op 44 km Je kunt het zien liggen en als de wind goed is zou je de koffie kunnen ruiken maar helaas moeten we dan nog 2,5 kilometer wachten omdat we dan nog aan de verkeerde kant van De Rodevaart rijden. 

Flip

 
 

Nieuws

18-02-2019
Start2Bike

In samenwerking met het Hoeksche Waards Damespeloton zijn we dit jaar de Start2Bike locatie in de Hoeksche ... Lees meer »

17-02-2019
Wintertraining jeugd: Tacxtraining 12 februari

We zitten alweer in februari. Nog even, nou ja nog even en we gaan weer buiten fietsen.Nu half februari ... Lees meer »

13-02-2019
Jeugdwielertrainer worden iets voor jou?...

Wie zou binnen onze club een goede jeugdtrainer zijn? Of ben je dat misschien zelf? Ben of ken jij een ... Lees meer »