25 maart

Eindelijk, eindelijk weer om een stukje te fietsen. Wat is het de laatste weken op zondagmorgen slecht geweest.

Wat de eerste rit had moeten zijn op 4 maart was het te glad en onverantwoord om met een peloton te rijden, op de route waren diverse gladde plekken met sneeuw en ijs.

De 2é rit 11 maart was het te nat. Met temperaturen van amper 5 graden en regen vraag je om ziek te worden. De derde rit 18 maart was het wel droog maar er stond veel wind. Dat is niet erg maar als ze een gevoelstemperatuur van -15/16 graden opgeven blijft bijna iedereen een uurtje langer in bed liggen.

Maar goed, vanmorgen zag het er goed uit. De temperatuur was nog niet hoog maar het voelde al een klein beetje als voorjaar. Je hoorde de vogels fluiten en de zon deed zijn best om door het wolkendek te komen. Langzaam druppelde er wat renners binnen. Het liep nog niet storm maar bij vertrek om 10 uur waren we met zijn twaalven.

De laatste rit zonder koffiestop is een rondje door het Brabantseland een rondje van 75 km, een rondje Wagenberg genoemd. Het was een zwakke oostenwind. De eerste helling, de Kiltunnel werd rustig genomen alhoewel het wel stil werd in het peloton. De zon was inmiddels zwak gaan schijnen en we reden met een lekker tempo richting de Moerdijkbrug. Zo, n eerste rit is altijd wat aftasten. Enkele nieuwe er bij die vaak niet gewend zijn in een peloton te rijden geeft altijd was stress. Wat vaker de benen stilhouden, meer remmen dan normaal, op een gaatje rijden zijn zo de dingen die je dan ziet. Dan is het een geluk bij een ongeluk dat het peloton niet zo groot was vanmorgen dan is het overzicht toch wat beter dan met 25 man. Met nog 15 km te rijden kregen het er enkele wat moeilijk.

Met het opdraaien van de Moerdijkbrug viel er een gaatje. Even formeren en met een klein groepje rustig de brug over en bij het afrijden van de brug was alles weer bij elkaar.

De Kiltunnel is altijd een scherprechter en daarna is het verzamelen en gezamenlijk terugrijden.

Dit was de laatste rit dat we om 10 uur starten, ook de laatste rit zonder koffiestop.

Let op! Volgende week Start om 9 uur. Via de Haringvlietbrug naar Standaarbuiten en terug door de Kiltunnel, tot volgende week.

Flip

 
 

Nieuws

18-02-2019
Start2Bike

In samenwerking met het Hoeksche Waards Damespeloton zijn we dit jaar de Start2Bike locatie in de Hoeksche ... Lees meer »

17-02-2019
Wintertraining jeugd: Tacxtraining 12 februari

We zitten alweer in februari. Nog even, nou ja nog even en we gaan weer buiten fietsen.Nu half februari ... Lees meer »

13-02-2019
Jeugdwielertrainer worden iets voor jou?...

Wie zou binnen onze club een goede jeugdtrainer zijn? Of ben je dat misschien zelf? Ben of ken jij een ... Lees meer »