24 juni

Heel ander weer als gisteren. Meer bewolking en minder zon. De armstukken die sommige aan hadden verveelde niet. De temperatuur was net 15 graden en we vetrokken een halfuurtje vroeger dan normaal dat scheelt ook nog wat. Er stond wel wat wind maar dat viel mee.

We waren vanmorgen met 12 man om naar Galder te gaan voor een rit van 110 km. Eigenlijk is het een groot gedeelte van de De Baronietocht die we reden met hier en daar wat andere wegen. Nu niet koffie in Meerseldreef (België) maar het 3 km er voor liggende Galder (Nederland). De Kiltunnel uit werd er stevig door getrokken waardoor het wat stil werd in het peloton maar niemand moest lossen en eenmaal weer op de vlakke weg klepte men er weer op los. Tot Terheijden rij je net als bij ons door een landbouwgebied met Gerst, Tarwe, Suikerbieten en Aardappelen. Ook daar is het te droog voor de aardappelen ook daar zie je rondom de beregeningsinstallaties volop draaien. Na Terheijden wordt het anders daar kom je meer in bosrijk gebied. Onder de rook van Oosterhout rijden we zelfs nog over een echt bospad, smal dus het beste is daar om te ritsen. Nu op naar Dorst. Nabij het vaste mountainbike parkoers even een moeilijke doorgang. Daar lag alles open maar met een beetje stuurmanskunst konden we er redelijk omheen laveren. Met het kleine oponthoud waren we met 58 km op de teller om vijf over halfelf in Galder. Er was op ons gerekend dus even de bestelling opnemen en binnen vijfminuten zaten we aan de koffie. Met de 2é ronde namen er niet zoveel meer koffie maar de meerderheid ging aan de Cola of een ander drankje.

De plaatselijke club de jongens van van Boxel zaten er ook, die hadden hun rondje er al opzitten en zaten al aan die goudgele rakkers. Was wel verleidelijk om erbij te gaan zitten maar wij moesten nog 2 uur trappen voor wij er een paar verdiend hadden. De heen weg liep ten oosten langs Breda, de terug weg loopt ten westen ervan. De naam van de rit zou je b.v. ook een rondje Breda kunnen noemen. Er was nog even een schrik reactie bij een kruising, daar kwam een auto vrij hard aan rijden en sommige gingen even in de remmen. We naderde de Moerdijkbrug. Maar eerst moesten we nog de bekende kassei stook over bij Langeweg. Er werd niet hard maar met een goed te volgen tempo over gereden, dat was jaren geleden met de Baronietocht wel anders daar werd het kaf van het koren gescheiden en was het koers. Om,----------------- ik zou bijna zeggen klokslag 1 uur waren we weer terug en konden we eindelijk ook een paar van die goudgele rakkers naar binnen werken.

Volgende week is u vaste verslaggever er niet bij maar jullie gaan wel via de Heinenoordtunnel naar Hellevoetsluis en terugkomen jullie over de pont bij Nieuw-Beijerland.

Flip

 
 

Nieuws

18-02-2019
Start2Bike

In samenwerking met het Hoeksche Waards Damespeloton zijn we dit jaar de Start2Bike locatie in de Hoeksche ... Lees meer »

17-02-2019
Wintertraining jeugd: Tacxtraining 12 februari

We zitten alweer in februari. Nog even, nou ja nog even en we gaan weer buiten fietsen.Nu half februari ... Lees meer »

13-02-2019
Jeugdwielertrainer worden iets voor jou?...

Wie zou binnen onze club een goede jeugdtrainer zijn? Of ben je dat misschien zelf? Ben of ken jij een ... Lees meer »