22 juli 2018

 

Het begint bijna saai te worden maar het is voor de zoveelste week mooi weer. De regen die maandag viel was een druppel op een gloeiende plaat. Het was nog plaatselijk ook. Oud- Beijerland 13 mm, Greupcity 6 mm 1 km oostelijk en op Heinenoord 3 mm, Puttershoek en Maasdam 0 mm om maar een paar plaatsen te noemen.

Zolang we de beregeningsinstallaties nog steeds zien draaien is het voor ons mooi fietsweer moet je maar denken. Later in het jaar zien we dan wel weer wat de weergoden nog in petto hebben voor ons. Koffie in Den Hout, enkele kilometers vanaf Oosterhout. De opkomst was niet slecht. We vertrokken met 19 man, bij de Kiltunnel sloten er nog 3 aan dus het was vanmorgen een flink peloton van 22 coureurs. Wind stond er nauwelijks. Dat was ook te zien toen we de Moerdijkbrug over reden, zo goed als geen golfje te zien op het Hollandsdiep. Over de brug scherp rechtsaf, onder aan weer rechts naar Lage Zwaluwe. De dijk die door het dorp loopt is er een net zoals het Schouteneinde in Puttershoek, als ze hem elke maand opnieuw zouden straten is hij de maand erop alweer verzakt. Kortom je wordt er goed wakker geschut. Met het uitrijden van Hoge Zwaluwe hadden we linksaf en weer rechts het fietspad moeten hebben. De G.P.S.-route liep echter rechtdoor over de dijk waar je als fietser niet mag rijden, dat leverde toen we bijna aan het eind waren nog een toeterconsert op van een boze automobilist.

Via Drimmelen, ik weet niet of het nog zo is maar jaren geleden was daar de grootste jachthaven (600 ligplaatsen?) van Europa naar Made. Noem het een rondje Made, we hebben 4 of 5x Made binnen gereden en er weer uit. Nu op naar de koffie even buiten Den Hout.

Het was druk op het terras en zoeken naar een plaatsje. We konden aan de voorkant nog allemaal bij elkaar zitten. Kort nadat we zaten kwamen ze de bestelling opnemen en net als vorig jaar stond de bestelling binnen redelijke tijd op tafel. Net als vorige week namen er diverse de tweede ronde wat anders dan koffie. Afrekenen binnen ging even wat minder vlot want ze moesten het tafel nummer weten waar we zaten maar met de serveerster erbij kwam het ook weer goed.

Vanaf het terras over de brug van het kanaal en het eerste stuk rijden we door het bos. Even niet in de zon en met veel minder wind dan door de polder. Een stuk verder weer hetzelfde kanaal over en we kwamen in Terheijden. Nu naar Wagenberg. Midden in Wagenberg naar links en we reden de polder weer in. We kwamen nog door Blauwe Sluis bij vele niet bekend net als enkele weken geleden Notendaal een gehucht ergens aan de dijk.

 

Op het fietspad naar de Moerdijkbrug sinds weken zelfs maanden nog eens iemand met een lekke band. Het weer opstappen ging nauw niet echt vlot om het voorzichtig te zeggen. Een viel zo weer van de fiets en lag op zijn rug, gelukkig in het gras, te rollen net als een schildpad. Weer een paar anderen zaten met de sturen tegen elkaar alles zonder letsel.

Kortom het was weer een mooi rondje met veel natuur. Wel zaten er diverse kilometers wegen in met straatstenen, echte Brabantse wegen met gras ertussen.

 

Let op! Volgende week via de Heinenoordtunnel en de Spijkenissebrug naar Oostvoorne. Teruggaat de route via de pont Nieuw-Beijerland – Hekelingen weer terug de Hoeksewaard in.

Let op! Een halfuurtje eerder vertrek om 8.30 uur

Volgende week is u vaste verslaggever er niet, dus als iemand anders de belevenissen in het peloton zou willen beschrijven zou op prijs gesteld worden.

 

Flip

 
 

Nieuws

18-02-2019
Start2Bike

In samenwerking met het Hoeksche Waards Damespeloton zijn we dit jaar de Start2Bike locatie in de Hoeksche ... Lees meer »

17-02-2019
Wintertraining jeugd: Tacxtraining 12 februari

We zitten alweer in februari. Nog even, nou ja nog even en we gaan weer buiten fietsen.Nu half februari ... Lees meer »

13-02-2019
Jeugdwielertrainer worden iets voor jou?...

Wie zou binnen onze club een goede jeugdtrainer zijn? Of ben je dat misschien zelf? Ben of ken jij een ... Lees meer »