22 april 2018

Het mooie weer blijft gelukkig nog tot na het weekeinde duren. Morgen gaat de temperatuur iets naar beneden en droog, vanaf dinsdag zakt de temperatuur nog wat en de regenkansen worden groter helaas. Maar goed, we klagen niet we hebben een mooie week achter de rug.

Vanmorgen de eerste rit boven de 100 km dus een halfuurtje eerder weg. Even in Stellendam koffiedrinken en over de pont bij Nieuw- Beijerland weer terug.

Vanaf Puttershoek waren er 13 vertrokken en bij de Haringvlietbrug sloten nog eens 5 aan. Een mooi peloton om met een lekker tempootje over Goeree Overflakkee te rijden. Een kleinstukje op het eiland bij Den Bommel al de eerste bollenvelden. Verder op ook, regelmatig zag je in de verte al de prachtige kleuren het ene veld nog mooier als het andere. Voor mijn gevoel komen er steeds meer boeren die over gaan van landbouw naar bollenteelt. Bij Nieuwe-Tonge zit een grote wat ik weet die heeft 100 Ha met een hele moderne manier van poten, oogsten sorteren en bewaren van de bollen.

De rit verliep lekker vlot, bij het sluisje van Middelharnis waren nog geen schepen die erin of uit moesten dus het bruggetje konden we zo oprijden en vanhier uit nog een kilometer of zes, zeven en we zijn bij de koffie. Toen we Stellendam naderde zagen we toch een donkerelucht hangen terwijl dat niet was opgegeven.

We zakten op het terras neer en de meesten bestelde koffie met wat erbij. Even later hoorde we het in de verte toch onweren. Het zal toch niet hé dat we nu, zo vroeg op de dag een onweersbui krijgen? De buienradar werd bekeken, de inschatting was dat er wel een paar spetters konden vallen in Stellendam maar de bui ging er ten oosten langs.

Inderdaad de voorspelling klopte met het wegrijden vielen er een paar spetters dat mocht echter geen naam hebben. De Haringvlietsluizen over en aan de andere kant van het water over Voorne – Putte terug. We reden niet boven over de dijk waar een fietspad licht daar rijden te veel mensen op gewone fietsen dus om op of aanmerkingen te voorkomen kiezen we zoveel mogelijk voor de gewone wegen.

Wat het vermoede was waar dat we vermoedelijk geen regen zouden krijgen maar hooguit een natte weg. De bui was inderdaad op de hoogte van Zuidland voor ons langs getrokken. Helaas met die kilometer dat de weg nat was wordt het wel fiets poetsen maar zelf zijn we mooi droog gebleven.

De pont was net van de kant dus we moesten even wachten op de volgende. Wachten hier is echt maar even, dat is vaak amper 5 minuten en hij is weer terug.

Eenmaal in de Hoeksewaard zie je enkele dat ze weer blij zijn op vertrouwd grondgebied zijn.

Volgende week v.v. Kiltunnel en bij vliegveld Seppe nabij Roosendaal drinken we koffie. Als we een beetje geluk hebben kunnen we ze zien vliegen.

 

Flip

 
 

Nieuws

18-02-2019
Start2Bike

In samenwerking met het Hoeksche Waards Damespeloton zijn we dit jaar de Start2Bike locatie in de Hoeksche ... Lees meer »

17-02-2019
Wintertraining jeugd: Tacxtraining 12 februari

We zitten alweer in februari. Nog even, nou ja nog even en we gaan weer buiten fietsen.Nu half februari ... Lees meer »

13-02-2019
Jeugdwielertrainer worden iets voor jou?...

Wie zou binnen onze club een goede jeugdtrainer zijn? Of ben je dat misschien zelf? Ben of ken jij een ... Lees meer »