Zondag 2 september 2018

Goeie dag coureurs. Denken jullie er wel aan wat voor een fietsjaar we eigenlijk hebben? De eerste 3 ritten was het gewoon niet leuk. Te glad, te nat de derde week te veel wind, een gevoelstemperatuur van – 15. Daarna is het alleen maar beter geworden en dat is het nog steeds. Elf september gaat de suikerfabriek draaien en nog steeds temperaturen van + 20 graden. Dat betekent wel als de weg eens nat is je weer onder de modder kan komen te zitten. Daar nog maar niet aan denken, want vandaag belooft het een super fietsdag te worden.

Vandaag naar Zevenbergen, een nieuw koffieadres even buiten Zevenbergen aan de dijk naar Standaardbuiten bij Brasserie ‘t Sas. Een goede opkomst vandaag. Met 19 man naar Zevenbergen. Mooi weer en een lekker tempo naar de Kiltunnel. Tussen de Kiltunnel en de Moerdijkbrug een lekke achterband.   

Over de brug een groepje dat ons was voorbijgereden stonden ook met een lekke band. Iets verder weer iemand en nog iets verder nog één, wel verdacht, dan ga je toch denken dat er wat op de weg heeft geleggen. 4 lekke banden binnen 5 km.

De route liep via Wagenberg. Met het binnenrijden weer een lekke band. Nu de voorband maar wel bij dezelfde persoon helaas. Toen was er nog een gebroken spaak, geluk bij een ongeluk een fiets met schijfremmen dan kan de slag toch wat groter zijn dan met velgremmen en kan men er gewoon mee doorrijden.

Het belooft een rit met hindernissen te worden, dit was al het derde oponthoud. Vijf kilometer verder in de bocht waar we linksaf moesten nog een rare manoeuvre met een busje. Haalde in de bocht gewoon in en reed door de groep zonder gas te minderen net of er niets aan de hand was. Dit valt onder een vorm van een hekel aan fietsers hebben.

Door al het oponthoud waren we 10 voor 11 bij de koffie. We werden vriendelijk ontvangen door de eigenaresse van Brasserie ’t Sas aan de Huisersdijk. We konden lekker buiten zitten deels onder de bomen en een gespannen zeildoek. Er stonden glazen en een kan met water op tafel alvast voor de ergste dorst, waar maak je dat mee, een kan met water voor de ergste dorst. De bestelling werd opgenomen en als eerste kwam de koffie, kort daarna kwam de zelfgebakken appelpunt met slagroom. Terwijl we zaten te genieten werd er gevraagd of er een foto gemaakt mocht worden van ons, De Hoekse Renners uit Putterhoek.

Na nog een bakkie koffie was het weer tijd om aan de terug weg te beginnen. We zaten wel lekker maar helaas moesten we gaan, we moeten nog twee uur fietsen voor we thuis zijn. De bediening, koffie en het zelfgebakken puntje kregen het cijfer negen. De algehele indruk van de groep, een adres om nog eens terug te komen.

Nu maar hopen dat we weinig of geen oponthoud meer hebben. Er stond niet veel wind en het grootste gedeelte zouden we hem in de rug hebben. De Klundert kwam inzicht. We moesten er dwars doorheen. We kwamen langs het enorme grote en mooi gerestaureerde gemeentehuis bewaakt door oude kanonnen. Van hier uit richting Willemstad. Deels er doorheen en op naar de Volkeraksluizen. Van een gesloten brug dit keer geen last we waren er om half een en gaat op de hele uren open.

Het was weer genieten vandaag. Een mooie rit ondanks de storingen die we gehad hebben.

 

Volgende week naar Dorst, koffie in Café Dorpszicht, een rit van 95 km normale tijd vertrek.

Flip   

 
 

Nieuws

18-02-2019
Start2Bike

In samenwerking met het Hoeksche Waards Damespeloton zijn we dit jaar de Start2Bike locatie in de Hoeksche ... Lees meer »

17-02-2019
Wintertraining jeugd: Tacxtraining 12 februari

We zitten alweer in februari. Nog even, nou ja nog even en we gaan weer buiten fietsen.Nu half februari ... Lees meer »

13-02-2019
Jeugdwielertrainer worden iets voor jou?...

Wie zou binnen onze club een goede jeugdtrainer zijn? Of ben je dat misschien zelf? Ben of ken jij een ... Lees meer »