17 juni 2018

Als je het nog niet wist maar het is vandaag Vaderdag. Dus doen we een rondje zonder koffiestop zodat diegene die nog ouders gaan bezoeken of de kinderen op bezoek krijgen nog even kunnen fietsen en weer op tijd thuis kunnen zijn. Helaas was de temperatuur 8 tot 10 graden lager dan we de afgelopen week gewend waren. Een graad of 16 gaf de thermometer aan. Het voelde mede door de wind nou niet echt lekker aan. Daarom waren er ook diversen met lange mouwen gekomen. Het zou vandaag een wat groter peloton worden omdat het Hoeksch Dames Peloton de rit van vandaag mee rijdt. Als ik goed geteld heb waren er 6 dames en 3 echtgenoten van de dames die waren aangesloten. Totaal waren we met 25 man om een rondje van 75 km over Flakkee te maken.

 

Na een korte toespraak van de voorzitter werd er enkele minuten over negen vertrokken. We vertrokken langs de N217 tot afslag Mijnsheerenland, over steken en de weg vervolgen. We reden over het dorp dat nog in de slaap modus was. Weet je dat Mijnsheerenland het enige dorp is in de Hoekse Waard dat niet aan een dijk ligt? Nooit aan gedacht hoor ik er nu zeggen maar het is toch echt zo. Er stond best nog een gemeen windje dus er werd iets rustiger gereden dan we normaal zouden doen. De dames zaten allen voorin het peloton en zo te horen hadden ze het nog niet moeilijk. Met het oprijden van de Haringvlietbrug liep het tempo wel wat meer naar beneden. Eenmaal op de dam ging het tempo weer naar een 28 km/h. We hadden door het schapentunneltje gemoeten maar met zo’n groot peloton maar niet gedaan en de gebruikelijke weg gevolgd tot we in Den Bommel de G.P.S.-route weer oppakten. Even voorbij Den Bommel ging het de polder in. Rechts en links slingerend over het eiland tot we door Zuidzijde kwamen. Nu hoor ik er weer denken Zuidzijde dat ligt toch ergens tussen Klaaswaal en Zuid-Beierland/ Piershil? Dat klopt maar op Flakkee is er ook een Zuidzijde. Het heeft zelfs een watertoren. Wat verderop kwamen we door het geboortedorp van ons erelid en oud-prof Koos Moerenhout, het dorp Achthuizen.

Het ergste hadden we gehad en met de wind in de poeperd begonnen we aan de terug weg. Al pratend en ongemerkt reden we 30---------31---------32 km/h en zonder moeite reed iedereen lekker mee. Iets over 11 was het. Dat betekent dat de brug weleens omhoog zou kunnen staan. Dat was dus ook zo, even een rust punt. Brug open motor af stond er. Dus ook nu die met een motortje in de fiets werd verzocht hem uit te zetten. We reden door Numansdorp en via de Middelweg reden we er weer uit. Even buiten Numansdorp een beetje regen. Kort maar niet hard enkel dat de temperatuur zakte naar slechts 14 graden. Het laatste gedeelte liep langs de Binnenmaas. Met nog 12 km te gaan kreeg een van de gasten het even moeilijk. Had moeite met de bochten nemen en moest na elke bocht een gaatje dicht rijden wat elke keer veel energie kost en het houdt een keer op hé. Rond 12 uur waren we terug helaas niet met het zweet op den bol maar een druppel aan de neus. Hopelijk is het niet de laatste keer een gezamenlijke rit, de tijd zal het leren.

Let op; Volgende week start 8.30 Kiltunnel- Galder- Kiltunnel!!!!!!!

Flip

 
 

Nieuws

18-02-2019
Start2Bike

In samenwerking met het Hoeksche Waards Damespeloton zijn we dit jaar de Start2Bike locatie in de Hoeksche ... Lees meer »

17-02-2019
Wintertraining jeugd: Tacxtraining 12 februari

We zitten alweer in februari. Nog even, nou ja nog even en we gaan weer buiten fietsen.Nu half februari ... Lees meer »

13-02-2019
Jeugdwielertrainer worden iets voor jou?...

Wie zou binnen onze club een goede jeugdtrainer zijn? Of ben je dat misschien zelf? Ben of ken jij een ... Lees meer »