Zondag 15 juli 2018

Al ruim 40 dagen is er, zeg maar geen druppel gevallen. Nu geeft hij voor de komende dagen wat neerslag op maar volgens de weermannen zal het meeste in het zuiden en oosten vallen. Zolang de boeren nog aan het beregenen zijn is het voor ons een prima zomer. Een die we niet snel zullen vergeten de zomer van 2018.

Maar goed wij gaan vandaag een ritje door de Krimpenerwaard maken. Kort voor negen waren er nog maar 14. Om klokslag negen was het opgelopen naar 19 man, een mooi peloton, niet te klein maar ook nog niet te groot om ontspannen te rijden.

We vertrokken richting de Heinenoordtunnel. Wind stond er niet veel en het tempo zat er gelijk lekker in. Voor een keer maar eens niet de slinger door de fietstunnel maar recht toe recht aan door de tractortunnel. Met het uitrijden van de tunnel met terugschakelen liep de ketting er af en klom er niet meer op, ook niet door naar het grote blad te schakelen wat wel eens wil lukken dat hij er dan weer op klimt. Niet net als Dumolin van de week links gestopt maar netjes rechts. Helaas geen ploegleiderswagen in de buurt dus zelfservice, gevolg nog geen 15 minuten onderweg en je staat met een paar vette klauwen.

De Brienenoordbrug de eerste scherprechter. Normaal valt het soms een beetje uiteen, dat was nu ook het geval maar eenmaal beneden was het peloton weer bijeen. Op naar de Algerabrug, daar heeft nog nooit iemand problemen gehad dus nu ook niet. Vanhier af zitten we in de Krimpenerwaard en is het genieten van de natuur. We volgde de Tiendweg tot Krimpen aan de Lek. Via een slingerweggetje waar de tijd stil heeft gestaan kwamen we op de dijk. Enkele kilometers verder heb je Lekkerkerk 2 km door Lekkerkerk hadden we links weer de polder in gemoeten maar helaas er werd zo gekwebbeld dat we de afslag voorbijreden. Over de dijk is het ook mooi rijden, om nu om te draaien is ook zowat de polder bewaren we dan maar voor een ander jaar als we weer eens die kant op gaan. Zodoende met +/- 3 kilometer minder waren we vijf over halfelf bij de koffie.

Men stond gelijk klaar om de bestelling op te nemen. De koffie kwam uit de machine maar binnen redelijke tijd had iedereen wat te drinken en te eten, de bekende fietspunt om een appelpuntje maar eens een anders te noemen. Met het 2é rondje namen vele geen koffie maar het grootste percentage nam een Cola, duidelijk te maken met het warme weer.

Terug over het veer van Bergstoep. Je moet ook eens geluk hebben in je leven, we konden zo de pont oprijden. Eenmaal aan de overkant en de wind flink in de poeperd ging het bijna vanzelf. Daar merkte je aan dat de wind was toegenomen je reedt zo makkelijk net boven de dertig. Mooi weer en wind mee dan schiet het lekker op. De spoorbrug op werd er netjes omhoog gereden zodat het peloton gesloten bleef. Ook maar beter want er waren heel veel andere fietsers er op uit, en we hebben al niet zo, n goede naam helaas. Zodoende met enkele km, s minder dan de bedoeling waren we vijf over halfeen weer terug.

Volgende week naar Den Hout in het Pannenkoeckerhuis vorig jaar was het daar snelle koffie. 

Flip

 
 

Nieuws

18-02-2019
Start2Bike

In samenwerking met het Hoeksche Waards Damespeloton zijn we dit jaar de Start2Bike locatie in de Hoeksche ... Lees meer »

17-02-2019
Wintertraining jeugd: Tacxtraining 12 februari

We zitten alweer in februari. Nog even, nou ja nog even en we gaan weer buiten fietsen.Nu half februari ... Lees meer »

13-02-2019
Jeugdwielertrainer worden iets voor jou?...

Wie zou binnen onze club een goede jeugdtrainer zijn? Of ben je dat misschien zelf? Ben of ken jij een ... Lees meer »