Moederdag vandaag. Dus al vele jaren een wat kortere rit zonder koffie zodat we op tijd terug zijn voor diegene die een afspraak hebben. Het weer was nu niet om te zeggen van het wordt een schitterende dag om te fietsen. Weinig zon, een temperatuur met de start van 13 – 14 graden houdt niet over. Vorige week met de 8HW met schitterend weer waren er 16 en vanmorgen met zijn achten waarvan 2 zelfs met beenstukken.

We vertrokken richting de Kiltunnel. De buienradar zij zelfs dat het daar een beetje zou kunnen regenen. Eenmaal daar viel het alles mee, niet aan de Hoeksewaardsekant en gelukkig ook niet aan de kant van Dordrecht was er geen spat gevallen. Met een rustig tempo en lekker kletsend gleden de kilometers onder ons door. Na de Moerdijkbrug zou het anders worden. Daar kregen we de wind op de kop te staan.

Doordat er rustig gereden werd viel dat eigenlijk ook nog mee. Niemand verzaakte en er werd geregeld gewisseld op kop en voor je het in de gaten had draaiden we de sluizen op. We waren +/- tien voor elf op de Haringvlietbrug. Daar lagen wat scheepjes te wachten om erdoor te gaan om 11 uur dus dat gaf ook geen oponthoud.

Alles liep zo vlot dat we besloten om eens niet rechtdoor langs de Intratuin te rijden maar een klein ommetje te maken en door Numansdorp te rijden.

Zodoende was iedereen met ruim 70 km op de teller mooi op tijd thuis om Moederdag te vieren. Volgende week met Pinksteren via de Haringvlietbrug naar Kruisland waar er een bakkie koffiegedronken wordt en terug via de Kiltunnel.

U vaste verslaggever is er volgende week niet maar zal wel de koffiestop inlichten dat jullie er aankomen.

 

Flip

 
 

Nieuws

18-02-2019
Start2Bike

In samenwerking met het Hoeksche Waards Damespeloton zijn we dit jaar de Start2Bike locatie in de Hoeksche ... Lees meer »

17-02-2019
Wintertraining jeugd: Tacxtraining 12 februari

We zitten alweer in februari. Nog even, nou ja nog even en we gaan weer buiten fietsen.Nu half februari ... Lees meer »

13-02-2019
Jeugdwielertrainer worden iets voor jou?...

Wie zou binnen onze club een goede jeugdtrainer zijn? Of ben je dat misschien zelf? Ben of ken jij een ... Lees meer »